Sabin Gherman, lichea şi atât

9

Sabin Gherman este duşmanul declarat al românilor de dincolo de Carpaţi. Doar românii ardeleni – de fapt ardelenii români, fiindcă în viziunea ăstuia ardelenii reprezintă un popor! – sunt de o calitate superioară, restul românilor din alte zone fiind „resturi”, în sensul de deşeuri! Culmea, Gherman are chiar fizionomia tipică a „miticilor”, cei pe care-i urăşte visceral!
Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Ciudat este că acest Sabin Gherman a făcut facultatea taman la Craiova, în capitala Olteniei, ceea ce denotă că ori nu a fost în totalitatea facultăţilor mintale, conform teoriilor lui despre înapoiaţii de acolo, sau nu a fost suficient de isteţ ca să-şi facă studiile superioare în Ardealul pe care-l ridică acum ostentativ în slăvi! Ei, care-i cauza, măi Sabine, fost-ai bolând sau doar ghibol? Asta aşa, ca să vorbesc pe limba lui, de la televizor şi de pe Facebook, fiindcă omuleţul se screme să vorbească „ardeleneşte”, adică un soi de limbă regional-arhaică, forţată şi resuscitată de Sabinuţ, pe care nu o mai vorbesc nici bătrânii din cele mai izolate cătune transilvănene! Este exact ca olteanul proaspăt sosit de la Craiova, care salută lumea pe străzile din Cluj cu „servus”, ca să pară localnic! O mică mostră din exprimarea g(h)ermanului: „De-aia c-or zâs ăştia că suntem musai stat unitar şi tre’ să rabdăm tăţ”.
Sabin Gherman aparţine unei categorii morale speciale: lichele! Lichea şi atât! În Cluj se ştie că prezenţa ghermanului pe televiziunea «Transilvania» este sponsorizată şi dirijată de la Budapesta via Arpad Paszkany. Cine are răbdare să privească emisiunile ăstuia – eu am rezista să mă uit la două! – riscă să se plictisească repede, fiindcă se repetă aceleaşi bazaconii şi pseudo-teorii şchioape şi incorect argumentate. Dar ghermanul nostru este consecvent în politica lui, aşa ca boul, cum a spus Iuliu Maniu, un ardelean mult mai cunoscut şi fără studii în Oltenia.

Ideile ghermaniste sunt puţine, dar fixe şi fudule! Argumentele istorice, economice şi culturale pe care le flutură „arhanghelul independenţei” sunt false, iar majoritate au fost promovate, anterior apariţiei pe lume a micuţului honved oltenizat, de alogeni ca evreul Mihail Roller, ajuns academician şi istoric fără a avea studii de specialitate. Acum a preluat ştafeta demitizării istoriei naţionale un alt istoric, Lucian Boia, care susţine că Ardealul nu aparţine României, dar fără să aducă argumente istorice viabile! Aşa şi micuţul propagandist, de pe televiziunile lui Paszkany, se pricepe la toate, el fiind istoric, economist şi om de cultură.
Adică, totul se reduce la câteva fixaţii, repetate la infinit: banii din Ardeal se duc la „miticii” de la Bucureşti, care-i redistribuie puturoşilor asistaţi social din Moldova şi Oltenia, corupţii sunt doar dincolo de Carpaţi, ardelenii sunt cei mai cinstiţi din lume, aceiaşi necivilizaţi de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit şi poate să fie cumpărat cu găleţi de plastic şi tot aşa, improvizaţii pe aceleaşi teme… Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Bănie.

Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel, Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Autor: Marius Albin Marinescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

9 COMENTARII

  1. Gherman traiesti in Romania asa ca schimba-ti ideile si conceptiile tampite anti romanesti sau vrei cu buna stiinta la pyscarie pt revolta si dezbinarea tarii.

  2. Jegul asta de Gherman latră de ani de zile si cred ca măcar acum in preajma sărbătoririi Centenarului Marii Unirii ar trebui sa-i astupe cineva gura! Nu se găsește nimeni sa-l tragă de urechi?

  3. Celebrul „CARITAS” (Mega escrocheria Romaniei) s-a pritocit si a avut sediul la Cluj. Pentru cei ce nu sunt inculti politic, celebrul „Grup de la Cluj” cu ramificatiile lui au controlat si au facut afaceri in propriul interes pe socoteala intregii Romanii, timp de foarte multi ani. Parca Johannis, Kovesi, Augustin Lazar si toata gasca de procurori si magistrati care taie si spanzura inca sunt strict din Sibiu si Alba Iulia. Asa ca despre ce vorbeste acest mincinos magar Gherman si toti ardelenii carcotasi ?? Poate Clujul, Sibiul si Alba Iulia nu sunt in Ardeal ! Dar Ciolos care a condus catastrofal Romania de unde o fi, din Honolulu ? Mitocanii mint precum respira.

  4. Sabin este nume specific zonei Olteniei.De aceea, Sabinul trebuie cautat la ,,pedigri”.Cred,ca sfantul ban il face pe Sabin un ardelean asa de ,,superior”(sic!)

  5. se vede lasitatea,orgoliul mindria valahului cind cineva spune adevaru,gherman nenorocitilor spube un adevar ce vreti ma puturosilor de valahi hoti cu ardealul care nui al vostru regina maria,regele ferdinand deci nemtii au facut unirea asa ca prostilor mai cititi istoria.tara voastra e valahia nu ardealuk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.