„Trăiește frumos, iartă la timp și iubește cu adevărat”

0

„Bucură-te de viață, omule! Sărbătorește puțin din toate! Plângi când îți vine să o faci! Trăiește! Uneori ești trist, dar astăzi ochii tăi râd, pentru că ai un vis care te ghidează. Se numește Viață! Nu uita să fii Om înainte de toate! Nu vorbi doar despre necazurile tale… Învață să vorbești și despre Bucuriile tale! Trăieste frumos, iartă la timp și iubește cu adevărat!

Om frumos, zâmbește, ai încredere în visurile tale. Chiar dacă pare imposibil, continuă! Iar îndrăzneala îți va fi răsplătită. Nu ne putem schimba amintirile, dar putem schimba înțelesurile lor și puterea pe care o au asupra noastră. Nu-ți lăsa sufletul să moară! Încă ai privilegiul de a fi în viață, de a iubi și de a te bucura. Vei începe să te vindeci când îi vei ierta și îi vei lăsa în urmă pe cei care te-au rănit și te-au nedreptățit. Meritai acest cadou! Liniștea… Dragostea nu obosește niciodată.

Și nu uita, numai câtorva oameni le pasă cu adevărat. Restul sunt doar curioși. Fă ceea ce poâi, cu ceea ce ai, acolo unde ești. Fii fericit! Niciodată nu știi cât timp ți-a mai rămas…”

„Nu căuta să-ți spună cineva cum să trăiești mai bine. Nu vor fi decât false tentative de a-ți inspira imaginea unei alte vieți și a-ți impune alte scopuri. Nu căuta să iubești după lecțiile cuiva. Acestea vor fi trăite de alții, prin urmare nu ți se vor potrivi. Nu lăsa timpul să decidă în locul tău. Uneori o poate face nu în cel mai bun mod, și atunci poți să regreți. Asumă-ți deciziile, viața și dragostea pe care o trăiești. Asumă-ți lecțiile și eșecurile. Asumă-ți fericirea. Fii tu.

Trăiește mai frumos decât ai făcut-o ieri și mai adevărat decât ai face-o mâine. Pentru că doar azi poți să influențezi ceva. Doar azi poți să mai dai o șansă unei relații, unui om de alături, ție chiar. Doar azi poți să fii pe poziții și să răspunzi corect unor provocări. Azi e ziua cea mare. Azi cerul cu stele, pământul și toată natura vor fi de partea ta. Azi veți fi un tot întreg. Nu-ți rămâne decât să iei o decizie.

Nu ceda timpului posibilitatea de a ierta sau de a iubi. Pentru că doar iertarea și iubirea sinceră pot să-ți aducă liniște în viață. Doar iertând la timp poți să aduci înapoi un om pentru care ai da totul. Doar iubind cu adevărat poți să nu ții cont de trecerea anilor. Vei iubi și vei oferi fericire. Vei iubi și vei motiva cu dragoste un om drag. Vei iubi și vei lăsa în urmă trecutul cu toate durerile lui. Vei iubi și vei împărți iubirea cu celălalt. Iubește și fii fericită. Iubește și fii fericit”.

Fragmente din cartea «Trăiește frumos, iartă la timp și iubește cu adevărat. Scrisori terapeutice către tine», de Hrisostom Filipescu

Hrisostom Filipescu Blog

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.