„Vagoane întregi cu ceea ce au fost cândva pădurile țării iau zilnic calea străinătății”

12

Un vasluian care nu a putut să rămână indiferent față de ceea ce a văzut a trimis redacției ziarului Vremea Nouă din Vaslui o filmare care a revoltat cititorii. Filmulețul este realizat la o trecere de cale ferată din județul Neamț pe 29 octombrie 2018, iar în el se vede un tren marfar foarte lung plin cu bușteni, lemn care cel mai probabil merge la export.
Vasluianul își arată indignarea față de oamenii politici, față de pădurari, dar și față de românii de rând care permit ca în țara lor să se petreacă acest adevărat jaf și această adevărată atrocitate față de mediul în care trăim, cu consecințe dramatice care au început deja să se manifeste:

„Unde se duce lemnul nostru? Vagoane întregi cu ceea ce au fost cândva pădurile acestei țări iau zilnic calea străinătății. S-a scris mult despre faptul că firmele austriece defrișează mai mult decât le permite legea, este o adevărată mafie, dar degeaba. Companiile austriece fac tot ce au chef în România, parcă suntem sclavi, nu stat de sine stătător. Austriecii trăiesc într-o armonie perfectã cu natura, „pică” pădurile pe ei, căci au găsit proștii în România care le furnizează lemn de cea mai bună calitate. Ne merităm soarta, pentru că nu acționăm în niciun fel. Dacă ai noștri conducători nu dau două parale pe ce se întâmplă cu pădurile și fac legile cum le dictează Occidentul, noi, oamenii de rând, ar trebuie să luăm atitudine, să ieșim în stradă și să facem presiuni până încep să simtă din nou românește acești trădători. Ar trebui ca presa națională și presa locală să stea continuu pe capul celor responsabili cu protejarea mediului și a celor care ne vând țara bucată cu bucată. Să fie linșați mediatic toți care își bat joc. Nu înțeleg nici atitudinea unor pădurari care permit tăieri ilegale, nici tăcerea cetățenilor care văd că ceva este în neregulă, dar nu anunță autoritățile competente. Indiferența noastră a început deja să ne coste, pentru că sunt din ce în ce mai multe alunecări de teren cauzate de aceste defrișări masive și haotice”.

Loading...
loading...

12 COMENTARII

  1. Pai asta nu e motiv serios, domnule ! Lobotomizatii , 80 % ies in strada doar pentru interesele multinationalelor.
    Cand vor taia ultimul copac in Romania, poate se vor trezi si ei.

  2. Mor de furie când citesc stiri despre marile realizari ale organelor de control ale statului român , atunci când anunta cu mândrie ca au prins si amendat vreun român pârlit , prins cu o caruta de lemne.

  3. ROMANE ÎȚI MERITI SOARTA , DE BÂRFĂ ȘI BATJOCURA SUNTEM ÎN STARE DAR DE IEȘIT ÎN STRADA NU .TRĂIM MAI GREU CA ÎN LUMEA A TREIA ȘI NU NE PASA, PARCĂ AM FI O TARA DE CRETINI ȘI IDIOȚI .

  4. Toți sunt mână în mână. Şi eu am sesizat Regia Publică Locală Kronstadt Braşov dar nimic.Nici o reacție.Deci se fură pe rupere .Soluția?
    Să ne grupăm cât mai mulți în fiecare zonă şi să acționăm organizat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.