„56.000 de lei pe lună, pensie… Aș vrea și eu să știu cum se justifică această cifră”

7

„Cât avea ăla? 56.000 de lei pe lună, pensie… Aș vrea și eu să știu cum se justifică această cifră. Cum ajungi la suma asta?! Pentru ce?! Ce-a făcut omul acela?! Leu cu leu, să văd și eu cum adună în statul român 56.000 de lei pensie. Aș vrea să văd și eu asta. Și, în general, pentru toți ăștia – magistrați, polițiști, care au ieșit la pensie la 47, la 45. La 40 de ani!!! Au ieșit cu niște pensii imense.

Vreau să știu și eu. Ce a făcut respectivul pentru statul român încât să primească această pensie?! A spus cineva lucrul ăsta vreodată? Așa cum „ne revoltă” că n-am dat amnistie și grațiere… Le-au fost „încălcate” drepturile. „Se poate așa ceva?!”. Dar nouă, tuturor celorlalți, cărora ne sunt încălcate drepturile în fiecare moment de către acești indivizi care iau sumele astea de bani?…

În vreme ce Avocatul Poporului se ocupă de pușcăriași, că n-au condiții de intimitate, de viață privată la pușcărie. N-au condiții suficiente de viață privată la pușcărie… Și, în același timp, noi suntem în fiecare moment batjocoriți de acești indivizi cu pensiile respective. N-am văzut pe nimeni, din niciun partid, să se lege cu lanțuri de ușa Parlamentului să spună „așa ceva nu mai poate să continue, e o crimă! Aceste pensii sunt o crimă, nu se mai poate continua cu ele”. A venit cineva din partide să spună ceva? Nu. Nu e nicio problemă… Discutăm de OUG pe coduri și de miniștrii ăia doi pe care-i schimbă, și de CCR. De OUG și CCR…”

Cristian Tudor Popescu, decembrie 2018

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. Exista o explicatie logica, la modul cum s-a ajuns la asemenea pensii nesimtite. De exemplu : in cazul Curtii Constitutionale si a Magistratilor, la fiecare compromis facut au primit noi mariri de salarii (din partea parlamentarilor nostri) care, pentru a vota inclusiv cei din opozitie, au primit si ei noi mariri de salarii. Asa s-a ajuns la aceste pensii si salarii astronomice.

  2. Nu credeam ca o sa mai fiu vreodată de acord cu CTP! Dar in legătura cu “pensiile nesimțite” ale unor functionari publici precum magistrați, polițiști, ofițeri de rang înalt din structuri parazitare precum SRI, parchet Militar, etc, care după ce si-au adus contribuția la înrobirea si jefuirea poporului roman, in loc sa meargă la puscarie au pensii de zeci si sute de ori mai mari decât cei pe care i -au nenorocit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.