Am 16 ani de exil și, deși am de toate, sentimentul risipirii printre străini, al risipirii neamului nostru românesc nu îmi dă pace!

13

Săraci sunt peste tot în lume: să fii cel mai sărac într-o țară săracă e cel mai groaznic lucru, vor spune unii… Se prea poate. Însă am văzut și auzit de bogați peste închipuirea noastră care nu se îndestulează, oricât ar mânca și ar aduna în cămări, ce nu sunt fericiți și nu se simt iubiți, oricât de multe desfătări ar cumpăra cu bani, ce nu se simt puternici, oricât de mulți ar tremura la umbra lor…
Ei au parte de neodihna alegării după himera îndestulării și niciodată nu gustă tihna fericirii alături de cei dragi. Lăcomia lor răspândește sărăcia și deznădejdea. Abia acești ”săraci” bogați sunt săracii săracilor!

Dragilor, în viața noastră pământească suntem drumeți în calea lupilor, iar lupii nu sunt pe drum, ci în mintea noastră. Lăcomia fără sfârșit este cauza tuturor nenorocirilor. De cât ai nevoie să fii fericit? Cum se face că am ajuns un neam de pribegi? Cât de patologică a ajuns lăcomia ”săracilor” bogați din România? Doamne, ce spaime trebuie să fie în mintea acestor rătăciți dacă au ajuns să genereze asemenea prăpăd, asemenea pribegie. Și asta printre semenii lor.

Dragilor, am 16 ani de exil și, deși am de toate, sentimentul risipirii printre străini, a propriei risipiri, a neamului nostru românesc… Nu îmi dă pace! Aș vrea să opresc acest prăpăd, să ne adunăm acasă și să facem din România o țară ca soarele de pe cer!
Asta e crucea mea, și am să o duc până la capăt. Fericit voi fi abia când voi toți veți fi fericiți în România, când nu veți mai pleca din ea decât în concediu și poate nici atunci, căci prea binecuvântată este țara ce ne-a fost hărăzită de Dumnezeu. Singur… nu voi izbândi, însă altă făină s-ar măcina la moară dacă în căutarea fericirii am porni cu toții.

Autor: Marcelo Leuștean

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

13 COMENTARII

 1. Exilul l ai ales singur. Eu am ales sa stau in tara mea, sa ma lupt acasa sa mi fie mai bine, sa raman pentru copilul meu, parintii mei. Devin agasante aceste lectii de patriotism date de oameni care au plecat din nevoie dar care au ramas plecati din egoism. Nu va mai victimizati. Prin muncă, seriozitate si sacrificiu o mana de oameni stă ACASĂ si nu se mai plange atâta!

  • Alina…te plac ! 🙂 (iti dadeam un like cat Ceahlaul…dar pagina n-are aceasta optiune).
   Saracul Leustean cu crucea lui…cum n-o sa fie el fericit pana cand ”toți veti fi fericiți în România, când nu veți mai pleca din ea decât în concediu și poate nici atunci” !
   Grea misie…insa ma intreb cam ce forma va imbraca la el ”lupta de clasa” ?! Cum se va materializa practic ”crucea” ???

 2. Mare dreptate ai. Romania in momentul actual e mai rau ca dupa al doilea razboi mondial. Atunci aveam industrie si agricultura. Banditii de la guvernare au distrus, vindut si furat tot. Nici nepotii nepotilor nostri nnu vor putea reconstrui ce am avut daca nu se face repede ceva. Dar ce?

 3. Primul pas ar fi intoarcerea acasa. Poti sa ai grija de gospodaria ta daca nu esti zi de zi in ea?! Numai avand curajul sa te intorci acasa iti poti dovedi, in primul rand tie, ca poti ! Apoi ne putem uni, oameni de buna credinta si putem face un plan de actiune, bazat pe oameni onesti, gospodari, educati si patrioti in primul rand! Exilul te-a calit, intoarce-te acasa cu experienta pe care o ai acum si fa aici ceea ce faci acolo ! Si cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine!

 4. Vino in tara sa vezi pretutindeni vilele si masinile scumpe ale membrilor P.S.D! Nu vor sa creeze locuri de munca, nu vor sa construiasca autostrazi: vor doar sa aiba ei si rudele lor conditii bune de trai! Intra in supermarketuri si in mall-uri sa vezi cozile de pensionarii bogati care-si umplu carucioarele cu mancare de zici ca vine sfarsitul lumii! O duc rau saracutii de ei! Va injura cu ura daca va legati de partidul pe care-l sustin, va urasc, va vor plecati!

 5. Da si eu vreau ca toți românii sa se întoarcă sa aline sufletele părinților si copiilor si doar atunci vom avea putere sa schimbam ceva ,,,doar așa vom reuși”!

 6. Ti se rupe sufletul pt suferinta atitor romani adevarati dupa tara lor de care sunt obligati de hoti si infractori sa stea departe,sa stea departe de parinti,rude,prieteni

 7. Spuneau rudele ::nu ai bani nu ai casa ,nu ai lucru ….iar ai venit la mine de imprumutat bani…De ce nu mergi in Strainatate sa cistigi bani?Acum cind ai de toate si ici si dincolo te plingi de altele … De cit sa ti poarte grija ..Mai bine dorul..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.