„Dulceața noastră din Zmeuriș este un produs tradițional, autentic, preparat după rețete vechi și metode tradiționale”

0

„Bucuria este nemăsurată și vrem să o împărțim cu voi! Priviți ce cadou a primit Zmeurica la împlinirea celor 35 de ani: o hârtie! O hârtie care atestă că dulceața noastră din Zmeuriș, de pe Coasta Neagului, este un produs tradițional, autentic, preparat după rețete vechi și metode tradiționale, nu conține E-uri, arome, gelifianți sau câte și mai câte bazaconii și este 100% handmade! Hârtia asta dovește că ținem la încrederea pe care ne-o oferiți! Vă mulțumim! Este al 675-lea produs atestat tradițional din România și primul produs atestat tradițional din Vaslui: dulceață de zmeură Coasta Neagului!”, au spus cei din familia Ciobanu, comuna Cozmești, când au primit atestatul de la Ministerul Agriculturii.

„Am pornit la drum cu mânecile suflecate și animați de acel “curaj nebun” pe care numai un visător îl are. Dorința de schimbare, de a evada din zgomotul orașului și de a lăsa ceva în urmă, mocnea însă demult în mine dragostea pentru dealurile și pădurile verzi care ne înconjoară, pentru tradiție și pentru locurile natale, sădită în copilărie. Nu a fost vacanță sau sfârșit de săptămână în care să nu mă aflu pe aceste meleaguri binecuvântate. Aici am învățat de la părinți și de la bunici ce înseamnă munca, seriozitatea și respectul față de natură. Aici am învățat să ascult glasul pământului care ne dăruiește hrana cea de toate zilele. De când mă știu am iubit zmeura și murele. În fond, cine nu iubește parfumatele fructe de pădure? Niciodată nu m-au mulțumit însă puținele tufe din spatele grădinii, iar culesul fructelor, dimineața pe răcoare, îmi era o adevărată încântare. Următorul pas a fost să învăț tot ce s-a putut despre îngrijirea arbuștilor fructiferi, urmând și cursuri de calificare în domeniul pomicol. Așa am ajuns să plantăm prima bucată din Zmeuriș. Deși totul a pornit de la ipotetica întrebare “Oare cum ar fi dacă?”. Cu răbdare, multă muncă, pasiune și seriozitate am reușit “să creștem mari”. În prezent deținem o suprafață de 2,5 ha de zmeură și mure. Acum ne dăm seama că investițiile și munca noastră nu au fost în zadar, iar Zmeurișul ne răsplătește azi cu fructe aromate și sănătoase”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.