„Ei vor să încetăm a fi ceea ce suntem. Vor să devenim ceea ce nu vrem să fim”

6
Viktor Orban

„Creștinismul înseamnă o cultură și o civilizație. Trăim în interiorul său. Nu este vorba de a ști câte persoane merg la biserică sau se roagă cu onestitate, cultura creștină definește morala noastră cotidiană”, a spus premierul ungar Viktor Orban în mesajul său de Crăciun publicat în cotidianul maghiar Magyar Idok.

„Porunca biblică ‘să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți’ înseamnă azi că trebuie să ne iubim aproapele, dar și să ne protejăm țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană.

Ei uită partea a doua a poruncii. Iubindu-te pe tine înseamnă și a apăra tot ceea ce suntem și cine suntem. A ne iubi înseamnă că ne iubim țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană”

„Bazele vieții europene sunt acum atacate. Nu vrem ca târgurilor noastre de Crăciun să li se schimbe numele, și nu vrem deloc să ne ascundem în spatele unor blocuri de beton. Nu vrem ca adunările noastre de Crăciun să fie înconjurate de teamă și de disperare. Nu vrem ca femeile noastre, fetele noastre să fie agresate în seara Anului Nou”

„Ei vor să încetăm a fi ceea ce suntem. Vor să devenim ceea ce nu vrem să fim. Vor să ne amestecăm cu oamenii dintr-o altă lume”

„Națiunile libere ale Europei, guvernele naționale alese de cetățeni liberi, au o nouă sarcină: apărarea culturii noastre creștine”

„Nu pentru alții, ci pentru noi înșine, pentru familiile noastre, pentru națiunea noastră, pentru țările noastre și pentru ‘patria patriei noastre’ – pentru apărarea Europei”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

  1. Orban nu mai este o unitate de măsură nici macar pentru poporul lui. Până una alta este singur și înconjurat de afluxul emigranților din țările vecine, nu că ar dori cineva să trăiască în Ungaria – țările țintă sunt altele.

  2. Daca tot am inceput, atunci e bine sa spunem ca maghiarizarea a reprezentat o obsesie bolnava a conducatorilor maghiari inca de cand s-au stabilit in Panonia, dupa ce au devastat si jefuit buna parte din Europa surprinsa nepregatita. Inainte de venirea maghiarilor, in Panonia se gasea o populatie rarefiata de traco-daci si ceva grupuri inrudite, in principal yazigi, puternic marcati de cultura celui mai numeros neam la acea vreme din Europa, al nostru, fireste. Dupa schisma din 1054, papalitatea a facut din regatul barbarilor un regat „apostolic” in coasta valahilor pe care ii voiau catolicizati. Dintr-o alta perspectiva, CEA CORECTA, Reintregirea Patriei ar trebui secondata de Reintregirea Bisericii, fiindca ruperea greco-romanilor s-a facut cu silnicia si viclenia unor neprieteni si cozi de topor. Ba si neghiobi altii care isi revendicau radacini imperiale, „de la Râm ne tragem” perpetuata, ca ciocoiul tot ciocoi cand se invârtoseaza! E bine sa reamintim ca in judetele Harghita si Covasna se gasesc cele mai numeroase vestigii de asezari dacice, dave, tezaure, vezi studii, vezi artefactele de la muzeele de istorie din Cluj, Bucuresti, in principal.

  3. Nu-l simpatizez pe Orban dar in multe discursuri exprima adevarul.Ma uit in jur si-i observ pe romanii nostrii care au lucrat in afara tarii care vin de sarbatori si vorbesc in limba si aceea pocita din tara in care au lucrat ca si cum si-ar nega originea si imi e rusine.Limba noastra e plina de englezisme ca pe vremea Chiritei cand neaparat vroiai sa-ti arati” clasa sociala”,si te maimutareai cu frantuzisme.Nu stiu de ce copiem tot ce credem ca e la moda din afara numai ptr a fi cool dar uitam ca omul face haina,adica sa sti sa o porti ca sa te reprezinte si nu eticheta ei.Noi cei mai multi suntem atat de indiferenti de ce se intampla in jurul nostru si nu ne pasa ca deja pierdem din specificul national .Vedem atata agresiune inafara si nu luam atitudine ci numai ne bucuram ca la noi inca nu e .Ospitalitatea asta a noastra transformata uneori in critica la adresa celor care ne conduc nu ne face bine,arata doar slabiciunea noastra care poate fi folosita.Devenim din ce in ce mai mult un popor dezbinat ai carei reprezentanti nu-si cerceteaza sufletul atunci cand arunca cu gunoi in biserica,scoala justitie.Ce generatie crestem daca nu aude decat critici si denigrare atunci cand deschide televizorul iar parintele nu poate sa-i explice ptr ca si el este debusolat.Craciunul numai e o sarbatoare crestina ptr cei mai multi dintre noi este o sarbatoare comerciala si un prilej de relaxare.Ce va fi in viitor ?….

  4. Ungurii nu-s prosti si se vede ca sunt mai credinciosi decit Romanii .Noi suntem crestini din virful buzelor ,de aceea suntem aruncati in toate partile ,cum poarta vintul valurile !!! Noi nu suntem nici in car ,nici in caruta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.