„La Bruxelles nu mai există Crăciun, sărbătorile sunt de iarnă. Ca să nu jignim religios tot felul de alte națiuni care poate nici ei nu știu de ce vin”

4

„Din fericire, în țara noastră, care este suficient de provincială, în sensul bun al cuvântului, există măcar două dintre spațiile de timp și de stare ale națiunii. Și asta însemnă Crăciunul și Paștele, în care lumea se așează pe loc și se întoarce spre sine, măcar pentru un timp. Atunci lucrurile se resetează, te aduni și asta contează.

Însă mă sperie îngrozitor și mă supără în mai mare măsură un lucru. La Burxelles, acolo unde mă duc eu cam des, că nu am încotro, de o vreme nu mai există Crăciun, sărbătorile nu sunt de Crăciun, sunt de iarnă. De ce? Ca să nu jignim religios pe tot felul de alte națiuni care au alte religii și care vin, nu știu de ce vin, poate că nici ei nu știu de ce vin.

Păi, domnule, am și eu o întrebare: Europa este un spațiu creștin. E clar chestia asta? Așa s-a născut. Toate țările din Europa… Suntem creștini, și nu trebuie să agresezi pe nimeni cu asta.

Se practică un fel de autoflagelare, un fel de extirpare a bunului din noi. Bunul din noi este scos, este negat. Este foarte periculos ce se întâmplă. E vorba despre iubirea aproapelui, de acceptare a celuilalt, așa sunt religiile. Și atunci care e problema? Eu cred în ceva, eu respect credința ta, eu respect credința mea, dar de o vreme e un fel de modă, un fel de cool european”

Mircea Diaconu, europarlamentar, 24 decembrie 2018

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Cine vine in Europa crestina,trebuie sa se adapteze,sa respecte religia noastra,traditiile noastre,obiceiurile noastre,istoria si cultura noastra si pe noi Europenii! Cine nu este in stare,poate ramane in tara lui,sau in alte 56 tari cu religie musulmana! Nu i-a adus nimeni cu forta aici. Au murit milioane de crestini,stramosii nostri ca sa apere Europa de iuresul arabilor,turcilor si tatarilor! Nu le pangariti memoria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.