Macron le-a arătat francezilor cocoșelul de aur

9

Într-un discurs, imediat după protestele de sâmbătă, 8 decembrie 2018, Emmanuel Macron, președintele ales de francezi și desemnat de supraelita globală, a făcut cum a putut mai frumos, culminând cu a le promite francezilor 100 de euro în plus la leafă.
Dăcă ne amintim de discursul lui Nicolae Ceaușeascu din ultimele sale zile, cifra de 100 pare un etalon al disperării liderilor deveniți foarte nepopulari…
Macron a încercat practic să îi cumpere pe protestatari, promițându-le totul pentru viitor: bani în plus direct în portofel, punctul forte!, renunțarea la suprataxarea carburanților, dar și o taxare corectă a corporațiilor, care nu vor mai scăpa făcând evaziune (sic!), migrația va deveni o temă deschisă, ba chiar a avut îndrăzneala de a le cere multinaționalelor să dea prime de Crăciun angajaților. Președintele născut din cârdășia dintre vasta putere a marii finanțe și perfecta ipocrizie a media a îmbinat în acest discurs sugestiile unui lider politic potent și a unui funcționar public disciplinat.

În plus, ca efecte vizuale, în afară de mimica studiată de elev spășit care și-a învățat lecția și nu va mai greși, consilierii de imagine i-au așezat pe birou cel mai bine găsit obiect cu specific național, un cocoșel, galic, și de aur, deasupra unei cești, cea mai importantă piesă de decor, cu care i-a servit astfel pe francezii sărăciți cu iluzia prosperității viitoare a țării și a unui președinte preocupat până la sacrificiu de destinul Franței… și nimic altceva!

Întrebarea cea mai importantă nu este dacă i-a liniștit pe francezi și le-a schimbat moda vestimentară de weekend, cum ar crede naivii, ci dacă băiatul a reușit să-i facă din nou mândri de el pe Rothschild, dinastia regală financiară, cei care l-au adus acolo unde este…

Din discurs:
„Nu uit că există nemulțumiri, dar nu vreau ca acestea să ducă la manifestări inacceptabile.
Înțeleg situația muncitorilor, cărora nu le ajunge salariul, înțeleg situația celor care, aflați în divorț, nu-și pot permite custodia copilului. Înțeleg situația pensionarilor, cărora nu le ajunge pensia. Dar aceste situații nu sunt de ieri, de azi. Ne-am lăsat cuprinși de această situație, am ajuns cuprinși de această nemulțumire.
Poate am dat impresia că nu mă preocupă problemele dumneavoastră. Dar m-am bătut pentru că această țară merită.
Cred cu tărie că putem găsi o soluție.
Vreau să decretez stare de urgență economică și socială. Trebuie să investim în educația copiilor noștri.
Am avansat prea puțin. Cer guvernului și Parlamentului să ia măsuri concrete pentru ca din 2019 să ajungem la soluții corecte.
Munca va fi răsplătită.
Vreau o îmbunătățire a vieții, cer angajatorilor să le dea angajaților o primă la final de an.
Vreau ca marile companii să-i ajute pe cei mai puțin norocoși.
Unii ar vrea ca eu să revin asupra reformelor din fiscalitate, dar asta ar duce la destabilizarea țării. Orice pas înapoi duce la o slăbire a națiunii. Cred că guvernul și Parlamentul trebuie să facă pași importanți pentru reducerea evaziunii fiscale, marile companii trebuie să plătească impozitele corecte.
Trebuie să ne asumăm un proiect național, vreau să ne gândim la traiul nostru zilnic, cum mergem la serviciu, să ne întrebăm cu e organizat statul, cum e administrat. Vreau să ne punem de acord ca națiune. Vreau să vorbim deschis despre imigrație.
Partenerii noștri sociali vor juca și ei un rol. Îmi asum coordonarea tuturor evenimentelor, dar o asemenea dezbatere nu se poate limita la mine.
Voi întâlni primarii din toate orașele franceze pentru a construi fundamentul noului contract cu națiunea noastră.
Nu ne vom relua cursul vieții fără ca lucrurile să se schimbe. Suntem într-un moment istoric pentru țara noastră. Singura mea grijă sunteți voi. Singura mea bătălie e pentru voi. Singura noastră bătălie e pentru Franța. Trăiască Republica, trăiască Franța!”

Loading...
loading...

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.