Mândria de a fi român a pierit odată cu europenizarea și marea globalizare

8

• Acum o sută de ani Basarabia se întorcea acasă.
Azi Basarabia nu mai înseamnă acasă, e doar copilul de suflet pe care unii și alții îl adoptă cu sutele de ani.

• Acum o sută de ani Bucovina se unea necondiționat și pentru vecie în vechile ei hotare, cu Regatul României. Bucovina este partea cea mai veche şi mai frumoasă a ţării noastre, este raiul Moldovei, spunea Eminescu.
Azi Bucovina e la locul ei și asta ne face mândri.

• Acum o sută de ani, la Alba Iulia, Vasile Goldiş a rostit cuvântarea solemnă, care începea așa: „Adunarea Naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească … decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România”’.
Azi suntem mai dezbinați ca oricând, mai risipiți ca niciodată, mai străini cum n-am fost vreodată. Azi vrem autonomie și independență. Azi nu mai suntem frați, suntem doar cetățeni obligați prin Constituție să trăim împreună.
Azi ne-am uitat limba, am stâlcit-o și am siluit-o fără milă, ne-am ciopârțit credința și ne-am vândut țara la metru pătrat.
Mândria de a fi român a pierit odată cu europenizarea și marea globalizare, pier valori, pier sentimente, dispare dragostea de țară.
România e la fel, oricât am încercat s-o urâțim.
Noi ne-am schimbat, și vorbim despre ea cu rușinea cu care ne prezentăm rudele de la țară.
Vă place sau nu, aici e acasă, aici v-ați îngropat bunici, părinți, frați, copiii. Pământul ăsta v-a dat o identitate, țara asta vă recunoaște oricât de huiduită ar fi.

Iubiți România!!!

Autor: Eliza Ene-Corbeanu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

8 COMENTARII

    • ”Bucovina (în germană Buchenland = Țara fagilor), devenită Ducatul Bucovinei în Imperiul Austriac, este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu de 10.441 km² care acoperă zona adiacentă orașelor Cajvana, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Milișăuți, Rădăuți, Siret, Solca, Suceava, Vatra Dornei și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina. (…) Teritoriul Bucovinei devine Ducatul Bucovinei în 1849, unindu-se ulterior cu România la 15/28 noiembrie 1918, pentru ca, pe 28 iunie 1940, urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, partea sa de nord împreună cu Basarabia și Ținutul Herța, să fie ocupate de U.R.S.S.. În 1991, după destrămarea U.R.S.S., nordul Bucovinei și Ținutul Herța devin parte a Ucrainei (regiunea Cernăuți).”

  1. Mandria de a fi roman a fost pusa la podea de catre CIUMA ROSIE. Sunt prea multi cei care nu inteleg. Nu puneti in pe seama globalizarii jefuirea tarii de catre foachii jefuitori din politica mioritica post decembrista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.