„Multinaționalele angajează la greu șefi din ANAF sau rudele lor”

4

„Multinaționalele angajează la greu șefi din ANAF, îi trec în „privat”, cum s-ar zice. Sau rudele șefilor din ANAF: neveste, copii.

Vă dau un scurt exemplu. La Cluj, NTT DATA România, un gigant local din IT, are doi angajați mai …speciali: Nausica Costin, fata fostului șef Mihai Costin ce a domnit peste Finanțele Publice din Cluj peste 20 de ani și care e CFO în NTT Data; Adrian Haas, fost turnător la Securitate, clujean ce a fost în etapa Boc-premie pus director la Direcția Mari Contribuabili din cadrul ANAF București. Păi, credeți, domnule Dragnea, că se întâmplă ceva „în concret” dacă ANAF Cluj merge la NTT Data în control să vadă, de exemplu, cum e cu costurile de transfer? Haha, știți bine, NU”

„În momentul în care 3 inspectori ANAF intră într-o companie multinațională de top 100 și vor să facă un control de anvergură, sunt înconjurați de 5 experți contabili ai propriei companii și 17 auditori din Big Four. Oamenii ăia n-au competența profesională necesară să se ia la bătaie cu auditori școliți în mod special să ascundă bani la limita legii sau să folosească toate portițele legale pentru a-și duce banii unde le permite legea”

Liviu Alexa, jurnalist la Ziar de Cluj, realizatorul unei ample anchete privind raportul dintre cifra de afaceri a multinaționalelor și profitul declarat

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Oare de ce să nu le facă controale ,clar la ordinea zilei dar până acum de 16 ani la putere nu au văzut cred,că nu le mai dă șpagă asta este !

  2. NTT DATA NU este un gigant local, ci este o companie care la origini a fost japoneza, in momentul de fata este un conglomerat americano-japonez si nu are clienti in Romanica….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.