„Nu cred că poporul plânge de mila băncilor”

6

În 2018, băncile din România, cea mai săracă țară a Uniunii, fac profit de câteva ori mai mare decât în Uniunea Europeană. Acestea sunt condițiile în care Guvernul a început să discute despre Ordonanța de Urgență privind „taxa pe lăcomie”, adică o taxă care ar urma să aplice instituţiilor financiar-bancare în cazul în care ratele Robor la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei.

„Dacă vorbim de atitudinea oamenilor față de bănci, nu e vorba doar de ura declanșată de sclavia în care îi ține pe oameni fiecare entitate de asta numită bancă – numită pe nedrept bancă, pentru că nu mai este de mult bancă, pentru că inventează bani din nimic – trebuie să se adaug la asta și faptul că, în anii anteriori, în Europa – la noi nu s-a văzut, pentru că a fost domnul Manole-Isărescu care s-a ocupat de camuflare – n-au fost astfel de ajutoare. (Manole ar fi fostul nume conspirativ al domnului Isărescu pe vremea Securității – n.)”

„În Europa, în anii anteriori, s-au întâmplat două valuri enorme de salvare a băncilor, cu bani publici, chiar și ai românilor, pentru că am participat la bugetul UE, după care a urmat la trei ani aceeași salvare, pardon salvarea acelorași bănci, a mai fost o salvare de data aceea cu banii din depozite ale pensionarilor, ale muncitorilor obișnuiți și la ora actuală se poate spune că aceste lucruri care au fost ținute sub obroc de cuplul Merkozy, cum i se spunea lui Merkel și Sarkozy, toate aceste lucruri au izbucnit în, ceea ce se numește în momentul de față, ‘vestele galbene’.
Oamenii au ieșit să protesteze pentru o mică creștere a prețului motorinei, dar acum și-au extins protestul și împotriva băncilor și a corporațiilor. Și noi le plângem de milă. Eu nu cred că poporul plânge de mila băncilor!
Chiar și cei care nu sunt implicați emoțional în fenomenul acesta, chiar și cei care au avut norocul să nu se împrumute sesizează penibilul în care se pun niște așa ziși analiști, ziariști care nu fac nimic altceva decât să pună în practică un mandat plătit”, a declarat avocatul Piperea la TVR 1.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

6 COMENTARII

  1. ”OLIGARHIA BANCARA MONDIALA FED SI BCO””CELE 2 TIPARNITE DOLAR EURO CARE TIPARESC HIRTII PLATITE REAL CU 20 CENTI BUCATA PE VALORI CREATE DE BANCI PTR DEBITUL PUBLIC IMPUS PRIN ONG LOBYSTII OFF SHORURILOR CARE DETIN ”SUVEICA DEBIT PUBLIC IMPUS GUVERNELOR PTR ACTIVELE TERITORIILOR PLANETEI RESURSELE NATURALE PRIN RESURSA UMANA DEVENITA SCLAVUL DEBITULUI PUBLIC IN SUVEICA MALAXORUL OLIGARHIEI MONDIALE BANCARE ”””ONG LOBY OFF SHOR 1907-2018 O SUTA DE ANI DE RAZBOAIE CRIZE SI DEBIT AL PUBLICULUI PLATITOR AL BILETELOR LA PURTATOR CEI CARE VIND SPECTACOLUL SCLAVIEI OLIGARHIEI BANCARE MONDIALE CEI CARE AU CREAT LEGAL SISTEMUL SCLAVAGIST BANCAR ???????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.