„Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta”

0

„În legătură cu componenta aceasta, care este minoră, dar care face atât de mult rău, cea legată de plagiat, după opinia mea trebuie să crească exigenţa în universitate. Doctorandul acolo se pregăteşte. Acolo îşi dă examenele, acolo îşi face referatele, are o comisie de îndrumare, are apoi comisia care analizează teza, teza trece Prin comisie, este publică, cei care vin la teză pot să pună întrebări. Deci, cred că trebuie să crească reponsabilitatea universităţii în aşa fel încât asemenea situaţii să nu se mai întâlnească şi să fie legate de tezele de doctorat.

Faceţi calculul că în fiecare an avem 3.000 de locuri la doctorat, da? Doctoratul durează 3 ani. Deci, practic 10.000 de doctoranzi avem în fiecare an în universităţile noastre. Despre lucrările pe care nu vreau să le pronunţ, pentru că, pur şi simplu, nu-mi place şi n-ar fi trebuit să apară astfel de situaţii, despre aceste lucrări vorbim de câteva lucrări.
Nici nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta. Nu se poate aşa ceva. Am avut profesori, profesorul l-a urmărit, comisia se îndrumare, ce au făcut toţi aceştia? Nu-i normal să avem o poliţie la minister care să sesizeze prea târziu după ce fapta a fost comisă. Lucrurile trebuie să se deruleze corect în timpul constituirii şcolii doctorale”

– Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, 29 decembrie 2018

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.