„Pacienții bolnavi îmbolnăvesc şi mai mult acest sistem medical!”

1

„Bun,
Suntem în spital… A apărut un virus nou, iar fetele mele, care adună tot, nu au rămas indiferente! Până aici totul normal, cel puțin pentru mine, dar de aici începe distracția!
Să vă povestesc…
Toată lumea când vorbește de sistemul medical, acuză, acuză condițiile de ”cazare” acuză actul medical. Majoritatea susțin că avem un sistem medical bolnav şi le dau dreptate! Dar oare și-a pus cineva întrebarea care sunt acei vinovați de acest sistem bolnav?
Vă dau eu raspunsul: pacienții! Pacienții bolnavi îmbolnăvesc şi mai mult acest sistem medical!

Am ajuns ieri la urgență cu ambele fete! Coadă, plin, foarte mulți! Mă înarmez cu răbdare și-mi spun „asta este, ai de stat”. Dar nu termin de gândit, că apare o asistentă care îmi vede copilul leșinat de febră şi imediat suntem preluați, explicând celorlalți că este o prioritate! Am văzut privirile ucigătoare, dar copilul chiar avea 40 febră! Ok, suntem internate într-un salon cu alte 3 mamici cu copilași mici, același diagnostic!
Prima mămică are un băiețel de 2-3 ani care țipă cât îl ține gura, un gen domnul Goe, dar cu pampers, toată ziua cu mâinile pe geam (nu contează că mai avea şi puțin pateu sau banană între degete). Mamița mândră tare de amprentele de pe geam și nu vorbim de cum arată grilajul de la calorifer, pentru că domnul Goe, ca să ajungă la geam sărea întruna pe acel grilaj!
Intră doamna infirmieră, mătură, spală, schimbă coşul și ne roagă să aerisim! Uff, ce bine, mă bucuram eu, dar fericirea îmi e tăiată rapid de o altă mămică „e curent şi ne îmbolnăvim”. Ok, stăm aşa, în aerul ăsta închis, cu iz de pampars, şi ca după o noapte într-o cameră unde au dormit 4 adulți şi 6 copii (3 cu pampars și o fetiță cu olița sub pat).

Mă duc la 6 dimineața la toaletă! Mă şi gândeam dacă o să mă pot spăla acolo! Frumos, curat, mirosul de dezinfectat îți dă o oarecare siguranță. După 2 ore se trezesc fetele. „Mami hai: periuțe, prosopele și la baie!”. Surpriză mare, era de nerecunoscut! Hârtie pe jos, păr cât e baia aia de mare, chiuveta cu resturi de spumă și, fără să exagerez, o mămică nu a nimerit vasul toaletei și a scăpat olița pe jos …și așa a rămas… Ok, am făcut stânga împrejur.
Vine masa.
Deși sunt noptinere noi, prevăzute cu o parte pe care o poți folosi special pentru a lua masa, nimeni nu o folosește! Toată lumea în pat, precum la picnic! După ce termină de mâncat, aruncă pe jos firmiturile (nu de alta, dar înțepa prin pijamale) şi asteptăm să vină o slugă să ne măture mizeria… pentru că noi nu putem! Avem copii bolnavi și mâinile ne sunt înțepenite (bine, asta nu e valabil dacă ieșim la cafea și țigară) sau avem senzația că suntem într-un hotel de lux… Ok, trece, fie! Iau mătura și dau și pe la colege, că doar nu-mi cad mâinile! Domnul Goe aruncă în urma măturii mele cu covrigi! Mama zâmbește mândră, „nu e voie Io…”, dar nu se apleacă să facă ceva! Vine seara. Au trecut vizitele! Eu am primit supă, ceai, suc …na, chestii normale, o colegă de suferință a primit o boxă portabilă! Să vă scriu ce am simțit când am început să-l aud pe Guță? … Nu, nu vă scriu, pentru că m-a șocat mai tare când am observat că plăcea la toată lumea…😭😭😭

Acum a venit seara! Domnul Goe a adormit, după ce era să-şi fărâme căpățâna.… Camera mai amețitoare decât dimineață …Dar nu ne-a tras curentul. Pe jos napolitane aruncate, dar la 12 vine infirmiera-slugă, Iar manelele s-au oprit la insistențele mele (ce-i drept că am ascultat și puțină populară…).
Suntem un popor civilizat… cu prea multe pretenții! Dacă sistemul e bolnav, există clasa de pacienți care îl îmbolnăvesc mai rău. Acesti indivizi sunt precum râia”.

Pavel Alina Mirona
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. La fel am pățit și eu în spital ,am dat peste niște tipe cu fițe , needucate ,dacă am îndrăznit să le trag atenția că totuși suntem într-un spital și avem nevoie de liniște și curățenie, mi le-am pus în cap și am fost catalogată cu ideei și pretenții învechite . Generațiile tinere din ziua de azi nu mai au valori, nu mai au bun simț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.