„Președintele Iohannis încalcă cu bună știință Constituția țării”

1

„’Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru.

Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică prim-ministrului și Președintelui României și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în ședința din 19 decembrie 2018′ – Decizia 875

Ma întreb, oare ce înseamnă ‘de îndată’? Pentru că, atât cât mai înțeleg eu limba română, decizia CCR, obligatorie pentru toți cetățenii români, indiferent de funcția pe care o exercită, trebuia pusă în aplicare imediat.

Ce te faci când tocmai cel chemat să fie garantul respectării Constituției, președintele României, este cel care încalcă deliberat legea fundamentală?

În contradicție totală cu decizia CCR și cu aparenta intenție de colaborare cu Guvernul, transmisă în urmă cu câteva zile, președintele Iohannis a refuzat să facă cele două numiri la Transporturi și Dezvoltare propuse de premier, blocând astfel două domenii cheie pentru români.

Președintele acționează fără să țină seama de interesul cetățenilor care l-au votat și care așteaptă investițiile guvernului în autostrăzi, drumuri și alte proiecte de dezvoltare locală.

În același timp, tot domnul Iohannis vine și critică Guvernul că nu face suficiente investiții, deși el este cel care le blochează intenționat.

Președintele Iohannis încalcă cu buna știință Constituția țării, îndemnând practic cetățenii la nesupunere constituțională. Prin această atitudine domnul Iohannis desființează practic statul de drept din România, înlocuindu-l cu bunul său plac.

Și asta, doar cu câteva zile înainte de preluare oficială a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. De ce? O întrebare la care răspunsurile încep să se contureze tot mai clar. Timp în care singurii perdanți reali nu sunt decât România și cetățenii săi”

întrebare la care răspunsurile încep să se contureze tot mai clar. Timp în care singurii perdanți reali nu sunt decât România și cetățenii săi

Mihai Fifor, senator PSD

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.