„Societatea noastră s-a alterat, suntem într-o zonă care miroase urât, trebuie extirpat răul”

4

„Compar ce se întâmplă azi cu greșeala pe care o facem mulți uitând în frigider un aliment care se alterează. Societatea noastră s-a alterat, crezând că democrația câștigată e de neatins. E de atins. Încercările de a modifica Legile justiției, Codul penal sunt evident făcute în favoarea cuiva, a mai multor cuiva. Ideea că suntem considerați idioți mă deranjează mai mult decât faptul că văd asemenea oameni la putere. Dar nimeni nu stă la putere o veșnicie, se va trece și peste acest episod, doar că trebuie să se treacă pozitiv. Mâncarea s-a împuțit. Suntem într-o zonă care miroase urât, trebuie extirpat răul.

Avem o tradiție în hoție, nu e ceva nou. Vine de la Imperiul Otoman, de la cel Bizantin, nu mai vorbesc despre apropierea de ruși. Vă amintiți? Se spunea: „Noi ne facem că lucrăm, ei se fac că ne plătesc“. Se fura orice, carne, benzină, știuleți de porumb… Era acel mic furt oarecum nesemnificativ. Dar nu se fura de la cineva, se fura de la statul comunist, de la dușmanul de clasă, de fapt. Nu era corupția de tip nou, era acel mic furt de zi cu zi”

Ion Caramitru,

actor român de teatru şi film, regizor şi figură politică, personaj central al „Revoluției în direct” din 22 decembrie 1989. A fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, în cabinetul lui Victor Ciorbea. Este preşedinte al UNITER din 1990, şi începând cu anul 2005 este directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. MAESTRE E CANCER GENERALIZAT SI A INCEPUT CU 22 DEC. 89:”MIRCEA FA-TE CA LUCREZI”!!!!!!BCU A FOST INCENDIATA PT CA CINEVA STRIGA CA ”ACOLO-S TERORISTII!!! IL CUNOSTI????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.