„Am convingerea că nu fac ceea ce trebuie să nu fac sub aspectul oportunităţii sau constituţionalităţii”

0

„Când iei o decizie, în primul rând, nu o iei de unul singur, vorbind de un act juridic, care să capete conţinut şi formă juridică. Pe de altă parte, iei decizia, măsura juridică şi eşti obligat să vezi două componente: oportunitate, pe de o parte, legalitate sau constituţionalitate, pe de altă parte.

Şi atunci eu, nu, nu îmi este teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce trebuie să nu fac sub aspectul oportunităţii sau constituţionalităţii. De aceea, până acum, nu am avut sentimentul ăsta de teamă că, aţi zis dumneavoastră, voi da foc la ţară.

Ştiu OUG 13, care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu efectele ei. Eu am venit să sting oarecum focul de după ordonanţă, dar nu am această temere, pentru că n-am făcut şi sigur nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv.

Nu resimte o presiune politică din partea celor din PSD pe această temă. Poate fi atmosferică, psihică, dar dacă tu, ca demnitar, nu ai pregătirea psihică de a face faţă unor astfel de aşa-zise presiuni, de a-ţi îndeplini obligaţia legală, independent de ce zice unul sau altul, înseamnă că nu eşti pregătit pentru postul respectiv”

Tudorel Toader, ministrul Justiției, 1 ianuarie 2019

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.