„Ar fi bine pentru Europa dacă ar spune cu o singură voce: Europa aparține europenilor și rămâne un continent european!”

0

„Unele țări sunt de părere că, atunci când amesteci două culturi, cea creștină și cea musulmană, ar rezulta ceva nou și bun. Noi vedem lucrurile altfel. Dacă alții vor să amestece culturile, este dreptul lor la această încercare. Noi, în Ungaria, nu vrem însă să începem nicio încercare. Nu vrem să amestecăm cultura noastră, valorile, concepțiile noastre de viață, care-și au originea în creștinism, cu alte culturi. Ne temem că prin aceasta nu am avea mai mult, ci mai puțin, și nu va fi mai bine, ci mai rău. De aceea, sper că vocea acelor oameni care vor să-și păstreze și să-și protejeze identitatea națională și tradițiile creștine să devină mai puternică decât până acum.

Ar fi bine pentru Europa dacă ar spune cu o singură voce: Europa aparține europenilor și rămâne un continent european! Avem o cultură. Avem religiile noastre. Avem aici valorile noastre. Asta este o civilizație. Se poate veni aici și trăi împreună, dar nu renunțăm la nimic din valorile noastre. Bărbații și femeile se bucură la noi aceleași drepturi. Pentru noi e important modelul de familie dintre un bărbat și o femeie.
Pentru noi este importantă libertatea convingerilor religioase, vrem să putem să ne exercităm deschis în Europa propria noastră religie. Asta privește, în primul rând, religia iudaică. Cine vrea să trăiască aici trebuie să accepte acest lucru, și nu poate fi antisemit.
Însă, dacă nu spunem clar că acestea sunt așteptările noastre, ei nu ne vor respecta cultura, iar cultura noastră va pieri. Și apoi va fi haos.
Europa va fi stabilă și de succes doar dacă va rămâne europeană. Asta aștept de la Uniunea Europeană.

Noi ne-am alăturat Europei lui Helmut Kohl. Helmut Kohl a respectat Europa Centrală, iar evaluarea sa a fost excelentă: nu a vrut să lase Bruxellesul să devină un „imperiu”, iar UE să intervină în politica internă a statelor membre. În schimb, să se concentreze asupra intereselor comune.
Când am intrat în UE, am simțit că suntem încă liberi. De atunci, UE a adoptat o abordare diferită. Cred că este direcția greșită.
Apropo, Jean-Claude Juncker a anunțat această direcție atunci când a declarat că Comisia Europeană ar trebui să fie o „comisie politică”. În opinia mea, nu este de datoria Comisiei Europene să conducă UE. Acesta este rolul șefilor de stat și de guvern, în cadrul Consiliului European.
Ultimii cinci ani au fost o dezamăgire. Prin urmare, sper că vom reveni la „Europa lui Kohl”. Cu respect reciproc. Atunci vom avea succes.
Apărarea unei țări nu are nevoie de oameni buni, ci de oameni responsabili. Crede-mă, nu am o inimă de piatră, dar cu urși de pluș și floricele, nu putem proteja granițele (…).

Cine vrea să conducă o țară, trebuie să ia astfel de decizii. Vreau să fiu un personaj al cărui decizii susțin și respectă maghiarii.
Sunt profund convins că economia de piață este bună atunci când este combinată cu responsabilitatea socială. În Ungaria, din punct de vedere economic, depunem eforturi pentru o valoare adăugată socială pentru toți în toate domeniile. Pentru angajați, angajatori și pentru stat”

  • Viktor Orban, premierul Ungariei, într-un interviu pentru ziarul austriac Österreich
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.