Ce-i cu Pavăl și zăpada?!

1

Motto: Dacă era vară, nu era zăpadă

Fiecare vasluian, locuitor al municipiului și încă reședință de județ, și-a pus cumva întrebarea asta în ultimele zile: Domnule, ce are Pavăl ăsta, primarul care este, cu zăpada? De ce îi place atât de mult, că nu vrea să se atingă de ea, o protejează? O fi vreo chestie psihologică? I-a lipsit în copilărie? Nu îl lăsau părinții la săniuș, pentru că era mai dolofan și rupea săniile copiilor? Ce s-a întâmplat? De ce ne chinuiești, Pavele?!

În rest, ai primar bun în Vaslui, nu poa’ să zică nimeni nimic. A pus pavele (se înțelege), a făcut străzi, a pavat trotoare, modernizare și altele… Ei, dar când vine prima zăpada s-a dus totul drecu și mergi prin oraș pe cărare, mai rău ca la țară. Ești ud la picioare, te strecori, faci febră de la atât mers cu grijă și cu atenție pe ghețuri, viteza de deplasare a bătrânilor se măsoară în pași pe oră și a mașinilor în kilometri pe jumătăți de zile întregi… Ce-i asta?! Câteva zile pe an, ba și mai mult, chinul de pe lume! Și pe pavelatorul nostru pare că îl doare în plex. Nu-i nicăieri! La fel în fiecare an…!

Da’ parcă îi ia și pe cei de la salubritate cu el, în dispariția misterioasă. De cum se așează zăpadă nu mai vezi nicio vestă galbenă în tot orașul, primarul nu-i, și rămânem ai nimănui prin omăt. De unde până atunci erai precum sâmbăta în centrul Parisului, vestele galbene dispar odată cu zăpada, de parcă au intrat în pământ …Mă rog, care pământ?!, în mormanele albe. Cei pe care îi numărai câte doi la petala de zambilă din fața Primăriei, primăvara, și care țineau cu vârful degetelor firul de iarbă, vara, ca să crească drept, în Parcul Tineretului. Nu mai vezi unu!

Despre fenomenul ăsta nu se prea vorbește nici prin presă, deși se repetă iarnă de iarnă și e mai mult decât scandalos… Oare ce o fi?! Atât zic, și nu că zic, da’ spun…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Domnul primar nu dă nici cu sare nici cu nisip pe străzi să nu se strice stația de epurare a orașului. Zăpada o lasă pentru că probabil, cum ați zis dumneavoastră, nu a avut când era mic. :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.