Fotografia care a făcut de râs Argentina

1

O fotografie a șocat lumea la sfârșitul lui 2017, în timpul unui val de căldură din Argentina, în orașul Posadas. O fetiță din tribul aborigen Mbyà, populația Guarani, coboară în genunchi și bea apă de pe trotuarul murdar. Fotografia a fost făcută de către un jurnalist local și a ajuns imediat virală. Copila cerșea bani alături de alți minori în acel oraș din nord-estul țării. Imaginea a șocat și consternat internauții din spațiul hispanic, mai ales, America de Sud și Spania.

Reprezentantul UNICEF din Argentina, care are sediul în Posadas, Migue Rios, a distribuit imaginea alături de mesajul: „În timp ce țara e pe foc, această fetiță Guarani bea apă de pe jos. Trebuie că facem ceva greșit ca societate, nu-i așa?”.

Fotografia a fost făcută pe 13 decembrie 2017, în vreme ce temperatura în Argentina atingea 38 de grade Celsius.

Întâmplarea însă nu era una izolată. Potrivit Misiones Online, portalul care a publicat primul imaginea, „acțiunea aceasta se repetă pe trotuarele din Posadas”.

În acest caz, reporterul care a fotografiat era în mașina sa, mergând spre servici, și a trimis-o către ziar… „pentru a se vedea dacă se poate face ceva cu ea”.

Odată ajunsă virală, imaginea a adus tone de apă potabilă pentru copii și familiile Mbyà care locuiesc pe străzi și ajutoare.

Mbyàs sunt un trib din populația Guaraní care trăiesc într-o zonă dintre Paraguay, sudul Braziliei, provincia Misiones din Argentina și Uruguay.

Reducerea și contaminarea pământului lor, pe care își menținuseră felul de viață tradițional de-a lungul timpului, le-a pus în pericol supraviețuirea. În ultimii ani, un număr crescut de cazuri de copii malnutriți au fost tratate în zonă.

Potrvit siteului Misiones on line, cei din tribul Mbyà care trăiesc în Posadas „supraviețuiesc din cerșit, pentru că venitul lor este mai mare decât ce ar fi avut în satul lor”.

Ca răspuns la unele critici de după postare, Miguel Ríos s-a apărat spunând: „Am luat decizia de a o ridica pe Facebook astfel încât să devină conștienți odată și pentru totdeauna de realitatea în care trăim. Cred că cel mai bun mod de a protesta este acesta, atât timp cât cei care ar trebui să aibă grijă de ei nu au un alt interes decât să fure. Haideți să ne oprim din a ne acoperi ochii cu mâna și să ne asumăm răspunderea odată!”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Fetita are instinct de supravietuire VIU, activ. Trist dar nu rusinos.
    Societatea occidentala l-a pierdut prin degenerare sexuala – sinucidere sociala si degenerare mintala – marxismul cultural, vrajmas al Adevarului.
    „Avansatii” isi cer moartea cu toata dezvoltare materiala si chiar mor de foame si de sete, cu toata abundenta din jur, pierzandu-si mintile pe site-urile de [falsa, paranoica] socializare si „la joaca” pana chelesc si in dos…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.