Iohannis, Constituția, și Moș Teacă

0

Am văzut declarația făcută de către Augustin Zegrean pentru mediafax.ro, în cadrul căreia afirma că refuzul Președintelui Iohannis de a numi cei doi miniștrii propuși de Primul-Ministru Viorica Dăncilă în urma deciziei Alianței PSD-ALDE, este perfect constituțională și că trădătorul de la Cotroceni poate să refuze de câte ori vrea, fără să motiveze, odată cu refuzul, că poate să o facă și la Paștele Cailor. Alooo, domnul Zegrean, dumneata gândești ceea ce spui, sau ești încă sub influența bahică a Revelionului? Știu că nu consumă alcool în exces foarte des și rămân surprins de declarațiile a la Moș Teacă ale judecătorului constituțional. Cum să motiveze când vor mușchii lui?

Trebuie să motiveze refuzul atunci când îl face! Președintele nu-i nici instanță de judecată, nici curte constituțională ca să motiveze ulterior o decizie sau o hotărâre. El poate refuza doar pe motiv de legalitate, nu și de oportunitate, iar când refuză trebuie să spună ce prevederi legale se încalcă. Oportunitatea o stabilesc Primul-Ministru și Alianța de guvernare, care au fost abilitați de către electorat să guverneze țara, și care răspund în fața acestuia cum o fac! Atunci de ce mai avem alegeri parlamentare dacă Președintele numește miniștrii după bunul lui plac? Hai să nu mai facem alegeri, să nu mai irosim atâtea fonduri din banii noștri și să îl lăsăm pe Președinte să decidă pe cine numește în guvern! Păcat, ați fost și Președintele Curții Constituționale și veniți cu asemenea aberații! Constituția se citește și se aplică atât în litera, cât și în spiritul ei.

Oportunitatea o stabilesc cei care au câștigat alegerile parlamentare și sunt îndrituiți să guverneze țara, deciziile lor de oportunitate fiind supuse controlului electoratului, în mod direct, cu ocazia alegerilor, sau mijlocit, prin intermediul Parlamentului, cu ocazia acordării votului de încredere, al moțiunilor de cenzură și a moțiunilor simple!

Președintele exercită doar un control de legalitate și are dreptul sa refuze doar dacă cei propuși să fie numiți în funcțiile guvernamentale nu îndeplinesc criteriile legale, altfel președintele se substituie celor care au fost mandatați de alegători să asigure guvernarea țării. Așa se procedează într-un stat democratic. Știm cu toții că ocupantul fotoliului de la Cotroceni are înclinații dictatoriale, consecință a educației și apartenenței sale la grupări naziste, dar nu înțelegem cum o persoană care se consideră specialist de prim rang în drept constituțional, mai mult chiar a condus instanța constituțională o perioadă semnificativă de timp, poate să privească atât de obtuz raporturile constituționale între cei care sunt abilitați să asigure buna funcționare a statului, o bună guvernare a țării. Așteptăm o ERATĂ, doar sunteți obișnuit să o faceți…!!!

Onorată conducere a Alianței PSD-ALDE, liderii marcanți ai acesteia, parlamentari ai puterii, nu vi se pare că dați dovadă de o impotență crasă decizională și acțională, lăsându-l pe cel care a trădat de mult România, promovând interesele celor care îl dirijează din exterior în detrimentul celor ale poporului nostru, să suspende aplicarea Constituției, să o interpreteze după bunul plac, și cum capacitatea sa intelectuală este așa de precară, nu o face niciodată în litera și spiritul ei, să vă umilească în ultimul grad, umilindu-i și pe cei care v-au ales?

Domnilor Dragnea și Tăriceanu, dați-ne un motiv serios să nu regretăm că v-am acordat atâta încredere! Sunteți obligați de Constituție să sancționați derapajele majore constituționale ale iresponsabilului de la Cotroceni, să luați măsurile necesare pentru intrarea în cadrul legal necesar unei democrații autentice. Ne mirăm că ne sunt arestați în mod abuziv, ilegal, medicii, specialiștii de prim rang în diverse domenii, oamenii de afaceri, chiar politicienii, că nu avem magistrați care să împartă dreptatea, ci mulți dintre ei, „călai” ai drepturilor și libertăților noastre fundamentale, aflați sub controlul structurilor de informații, atâta timp cât cel care este pus să vegheze la buna funcționare a autorităților publice și la respectarea legii fundamentale încalcă în mod grosolan toate normele legale pe care trebuie să le aplice. Scuzați! Aveți dreptate! Avem serioase “motive” să vă votăm în continuare, doar ați rezolvat în cei trei ani de când sunteți la putere punerea de acord a deciziilor Curții Constituționale cu prevederile legislației penale și de procedură penală, ați promulgat Legea răspunderii magistraților, ca să se restrângă posibilitatea abuzurilor acestora în raport cu cetățenii, prin privarea ilegală de libertate și nu numai, ați dat amnistia și grațierea, ca cei privați de libertate în mod ilegal să meargă la familiile lor, ați luat măsuri ca oamenii de afaceri români cărora li s-au luat cu japca afacerile și au fost date multinaționalelor, să poată reveni pe piața noastră, ș.a.m.d. Nu îmi imaginam niciodată că o să vă „țineți” de promisiunile făcute în campania electorala și o să „realizați” toate lucrurile importante, menționate anterior… Nu-i așa, domnilor Dragnea și Tăriceanu, că avem motive serioase să vă votăm în continuare, mai ales că nu vă lăsați deloc călcați în picioare, iar odată cu voi și demnitatea noastră, de către cel care reprezintă cel mai mare blestem al României democratice, sau dimpotrivă…???
Spuneți-ne dumneavoastră cum stau lucrurile, pentru că aveți o imensă credibilitate….!!!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.