„Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”

0

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, în cadrul vizitei pe care a făcut-o a doua zi de Craciun soldaților americani staționați în Irak, că „Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii”. Asta la câteva zile după ce Trump a decis retragerea americanilor din Siria.

„Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite”, a spus Trump la baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldați și responsabili militari.

„Nu mai suntem fraierii lumii, oameni buni! Suntem din nou o națiune respectată”

„Am spus de la bun început că misiunea noastră în Siria era aceea de a distruge bazele controlate de Statul Islamic. Acum opt ani, am mers acolo pentru trei luni și nu am mai plecat. Acum, facem lucrurile corect și le vom încheia”

„Suntem împrăștiați prin toată lumea. Suntem în țări de care oamenii nici nu au auzit. Este ridicol”

„Președintele și Prima Doamnă au plecat spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari, pentru a le mulțumi pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, „dar o divergență legată de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea ei cu o discuție telefonică, în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian”, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Trump s-a aflat la bordul unui avion Air Force One, care a zburat timp de 11 ore cu luminile stinse și obloanele trase, escortat de avioane militare. „Mi-am făcut griji în legătură cu instituția președinției. Nu pentru mine personal. Mi-am făcut griji pentru prima doamnă, vă spun. Dar dacă ați fi văzut prin ce am trecut, zburând în avion cu toate luminile stinse, nici un pic de lumină. Era întuneric beznă. Am fost în multe avioane. Toate tipurile și toate mărimile. Așa că am fost puțin îngrijorat”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.