„Pe ce se cheltuie banii noștri? Din 2015 subvenția partidelor politice din bugetul de stat a crescut de 60 de ori”

2

„Unul dintre principiile care caracterizează cel mai bine statul român este: „cine împarte parte își face”.

Astfel, pe lângă pensii speciale, subvenții pentru prieteni politici și alte asemenea avem cea mai mare subvenție către partide politice dată vreodată.

Din 2015 și până acum, subvenția partidelor politice din bugetul de stat a crescut de 60 de ori, adică cu 6000%. În prezent, 409 milioane de lei din taxele și impozitele plătite de români merg spre bugetele partidelor. Echivalentul taxelor pe muncă a 39.540 de români pe salariu minim.

Acest lucru este posibil pentru că parlamentul României a votat o lege prin care a schimbat suma alocată de la bugetul de stat pentru partide politice: de la maximum 0.04% din veniturile din bugetul de stat, la minimum 0.01% din PIB. Vedem astfel creșteri în fiecare an: comparativ cu 2018, suma s-a mai mult decât dublat.

Anul acesta, lipsa de respect la adresa contribuabililor a fost chiar maximă. De ce? Pentru că autoritățile s-au dus cu subvențiile permise la maximum. Acele 409 milioane de lei reprezintă 0.04% din PIB, mai mult de atât nefiind posibil de luat.

Practic, am ajuns să plătim datoriile partidelor acumulate din campanii electorale. Românii subvenționează promisiunile neîmplinite.

Data viitoare când statul ne pune taxe noi sau mărește alte taxe, să ne amintim unde merg banii și să le spunem: mai întâi tăiați de la voi. Mai ales înainte de a tăia din buzunarul românilor.

Menționez că împotriva acestei legi au votat USR în totalitatea sa, un deputat independent (plecat din USR) și un deputat de la PNL (domnul Daniel Gheorghe), iar PMP s-a abținut”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. NU ESTE NORMAL SA JEFUIM POPORUL PTR A OFERI PARTIDELOR BANI PTR DESTRABALARE CAND TREBUIE SA FACEM CE NU AVEM AUTOSTRAZI SPITALE SCOLI GRADINITE ALOCATII PTR COPII NORMALE INVATAMANT NU IDIOT CA ACUM MEDICINA SANATOASA SI MULTE CAI FERATE O DEZVOLTARE CA IN TARILE U E NU TIGANEALA CUM E LA NOI ACUM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.