Asasinii economici, imperiul global și România

5
FMI - Romania caricatura

„De fapt, ceea ce noi, asasinii economici, facem cel mai bine este să clădim tocmai acest imperiu global. Suntem un grup de elită alcătuit din femei şi bărbaţi care utilizează organizaţiile financiare internaţionale pentru a crea condiţiile în măsură să determine aservirea celorlalte naţiuni corporatocraţiei aflate în fruntea celor mai mari corporaţii, guverne şi bănci. Asemenea echivalenţilor noştri din Mafie, şi noi, asasinii economici, facem tot felul de favoruri. Acestea iau forma împrumuturilor pentru dezvoltarea infrastructurilor – centrale electrice, autostrăzi, porturi, aeroporturi sau parcuri industriale. O condiţie a acordării acestor împrumuturi este ca numai companiile de construcţie şi inginerie tehnologică din ţara noastră să se ocupe de respectivele proiecte. În esenţă, cea mai mare parte din bani nu părăseşte niciodată Statele Unite, fiind pur şi simplu transferaţi din conturile de la Washington către firmele prestatoare din New York, Houston sau San Francisco.

În ciuda faptului că banii sunt returnaţi aproape imediat corporaţiilor membre ale corporatocraţiei (creditorul), ţara care le primeşte e obligată să returneze întreaga sumă, plus dobânda. Dacă un asasin economic dobândeşte un succes deplin, atunci împrumuturile sunt atât de mari încât, după câţiva ani, debitorul ajunge în imposibilitatea de a le mai plăti. În astfel de cazuri, după modelul Mafiei, ne revendicăm partea care ni se datorează, ceea ce înseamnă, de cele mai multe ori, una sau mai multe dintre următoarele pretenţii: controlul asupra voturilor din ONU, instalarea de baze militare sau accesul la resurse preţioase, cum ar fi petrolul sau accesul la canalul Panama. Desigur, debitorul continuă să ne datoreze bani şi, uite aşa, o altă ţară se mai adaugă imperiului nostru global.” – John Perkins, «Confesiunile unui asasin economic».

Studiu de caz – România

Episodul 1:

În 2004 România semnează cu Bechtel un contract pentru construcţia Autostrăzii Transilvania (Braşov-Borş) în valoare de 4.5 mld. $. În sine, lucrarea era un bir impus statului român, respectiva autostradă nefiind inclusă pe niciun coridor european, dar respectând cutumele europene de dezvoltare strict a infrastructurii din Transilvania. În 2005-2006, ministrul Dobre, coada de topor a lui băsescu, a stopat lucrările pentru construcţia autostrăzii, motivând că acel contract trebuie renegociat. După un an de negocieri s-a ajuns la un preţ de 14 mld. $, dar s-au introdus şi clauze care permiteau firmei Bechtel să nu facă nimic, dar să taxeze statul român. Contractul cu Bechtel a fost reziliat de statul român în perioada în care şef la Ministerul Transporturilor era Dan Şova. Ministrul a propus ca firmei Bechtel să i se dea o despăgubire de doar 37.5 milioane $, în condiţiile în care preţul negociat cu un an în urmă cu băsescu fusese de 100 milioane $. În prezent Şova se află în puşcărie.

Episodul 2:

În 2009 băsescu şi Isărescu au contractat de la FMI (cu o componentă de la Comisia Europeană) un credit gigantic de 20 mld. EUR. Partea acordată de către FMI nu a ajuns niciodată în România, ci a fost utilizată pentru achiziţia de bonduri americane de trezorerie într-o perioadă în care economia SUA era devastată de criza economică. Prin această mişcare România îşi plătea tributul faţă de licurici luând credit cu o dobândă mare pentru a achiziţiona titluri de stat americane la o dobândă mult mai mică. În ceea ce priveşte „componenta europeană” a împrumutului, aceasta a fost folosită pentru business-ul băncilor europene care controlează într-o proporţie covârşitoare piaţa bancară autohtonă. Respectivii bani au intrat în rezerva BNR pentru a împrumuta cu o dobândă anemică băncile comerciale străine de pe piaţa noastră şi care, le rândul lor, au finanţat statul român la dobânzi babane. Diferenţialul de dobândă a „componentei FMI” a creditului a fost plătit de noi. În ceea ce priveşte „componenta europeană”, statul a garantat creditul prin intermediul căruia a asigurat banii necesari băncilor comerciale să împrumute statul cu dobânzi babane percepute de băncile comerciale. Cu alte cuvinte fiecare dintre părţile interesate şi-a făcut treaba, iar consumaţia am plătit-o noi, proştii.
După finalizarea acordului cadru cu FMI şi Comisia Europeană, ministrul de finanţe de atunci, Darius Vâlcov, s-a împotrivit unui nou acord cu FMI. În prezent este cercetat penal de către DNA într-un dosar halucinant, făcut pe bază de denunţuri. În comunicatul dat la momentul respectiv de către DNA se vorbea de mite încasate prin cimitire, de tablouri ascunse în cavouri şi alte aberaţii. Nu doar că s-a dovedit că nu există niciun denunţ la dosar în care să se vorbească despre cimitire sau cavouri, ci, mai mult, un băiat vesel îmi spunea că acel comunicat n-a fost altceva decât un mesaj clar: „acolo urmează să ajungi dacă n-o ştergi din Minister”.

Epilog:

– Voturile României la ONU sunt controlate strict de către SUA.
– Ţara s-a umplut de baze militare americane, transformându-ne în ţinte justificate ale Rusiei din cauza componentelor ofensive instalate de SUA aici. Scutul de la Deveselu e doar un exemplu al agresiunii inutile faţă de Rusia, dar care, în cazul unui război, ne transformă în ţinte nucleare.
– Resursele naturale cele mai bogate ale ţării (gazul din Marea Neagră, dar şi câmpurile din Moldova susceptibile a conţine cantităţi impresionante de petrol şi gaze de şist) au fost cedate companiilor americane.

Recitiţi penultima frază din citatul pe care l-am dat din cartea lui John Perkins ca să înţelegeţi ce aţi ajuns.

Autor: Dan Diaconu

Loading...
loading...

5 COMENTARII

 1. Creditul a fost luat ca buffer, pentru ca masurile dezastruoase luate de Tariceanu in 2008 lasasera Romania descoperita pe timp de criza. Criticati cauza problemei (Tariceanu), nu pe cei care au luat masuri de corectie. Ceva similar pare sa se intample si acum, guvernul catastrofal al PSD arunca tara in criza, iar cei care vor urma dupa ei vor trebui sa ia masuri aspre pentru a redresa situatia.

 2. “să urmărim traseul celor 20 de miliarde luați împrumut de la FMI.

  Banii au intrat „virtual” în BNR, iar de aici au fost daţi în proporţie de 80%, băncilor străine. Aceşti bani, împreună cu banii strînşi de la populaţie, prin dobânzile mari oferite (atenţie români!) au fost transferaţi în străinătate, la băncile-mamă.

  După cei au primit banii, sucursalele și filialele băncilor care au primit bani pe gratis și-au declarat falimentul aici, local. Între timp se vor strădui să reducă şi limita minimă de siguranţă în BNR, care a ajuns singura bancă din lume să controleze cursul leu – euro după cât cumpără euro într-o zi Banca Națională de pe piața de capital.

  Restul de bani, după cum era de aşteptat: a fost folosit în campanii electorale și politicieni care nu au prea avut de furat în ultimul timp au devenit abonați la borcanul cu miere!

  Deci românii s-au ales cu PLATA ÎMPRUMUTULUI + DOBÎNZII.

  De la început împrumutul a fost condiţionat de acceptarea de către guvern a următoarelor condiţii:

  – banii trebuie sa „AJUTE” băncile austriece în dificultate în România;

  – creşterea taxelor, TVA, impozit pe profit;

  – reducerea bugetului sănătăţii şi învăţămîntului;

  – obligativitatea cip-ării (la început în paşaport, după aceea buletine şi permise auto, gradual, şi în final în corpul uman);

  – obligativitatea montării camerelor de luat vederi peste tot;

  – implementarea statului poliţienesc absolut, cum a fost arătat în romanul orwelian „1984” şi în care românii au trăit timp de 50 de ani;

  – obligativitatea vaccinurilor. Vedeti HPV şi vedeţi contaminarea cu Gripa aviară şi porcină în Cehia, Austria şi Germania. (Deocamdată românii au făcut faţă cu bine ameninţării, ambele vaccinuri fiind refuzate în proporţie de peste 90%);

  Ca urmare a rezultat imediat o devalorizare accentuată a leului.

  Asasinată Economic, România va fi la dispoziția „firmelor prietene” FMI, care vor veni ca hienele să se înfrupte din ce a mai rămas din țara noastră.

  Cine credeți că a susținut cel mai vehement acest imprumut? Evreul, guvernatorul Mugur Isarescu, care face parte din Comitetul executiv al Comisiei Trilaterale, unul din organele importante ale conspiratiei mondiale” https://lupuldacicblogg.wordpress.com/…/unde-au-ajuns…/

 3. Astia sunt hoti cinstiti, nu incape indoiala. Asa au furat totul din colonii. Romania nu a avut colonii niciodata, nu a faut trafic de sclavi, nu a beneficiat de munca sclavilor, a a asuprit pe nimeni niciodata, nu a facut razboaie de cucerire de teritorii, din contra, am fost furati si suntem in continuare de multe teritorii pe care acum le stapanesc veneticii veniti in Europa de nciunde, asa cum se intampla cu toate tarile din Europa. Nici un om nu-i de al locului ci proveniti din popoarele migratoare care au invadat Europa inca inaite de era noastra dar mai ales dupa sec.5-6. Astia sunt germanii, francezii, olandezii, ibericii, nordicii, Cehia, Slovacia, Ungaria, etc, etc, Singurii de ai locului sunt romanii. Cel putin asa spun savantii din exterior, nu neaparat romanii. Suntem singurii pentru care s-a facut o columna in Imperiul Roman., iar opinca taranului roman a fost agatata de turnul parlamentului din Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.