„România este este handicapată de nepotism, mediocritate, impostură și impostori!”

3

„România este handicapată de nepotism, mediocritate, impostură și impostori!

În România, unii români dau șpaga ca să obțină un loc de muncă la Stat. Pentru ei sau pentru loazele lor care nu știu să facă absolut nimic.

Afirmația mea are conținut, știți foarte bine acest lucru. Mai ales că numărul celor angajați la Stat a crescut exponențial, din 1990 și până astăzi, în condițiile în care populația a scăzut dramatic.

În 1990 erau 800.000 de funcționari publici, astăzi „papă” o pâine peste 1,2 milioane de „profesioniști”. Sigur, există funcționari publici onești, muncitori, corecți. Dar, câți?

Când nu poți face nimic altceva, soluția este un loc de muncă la Stat. Nu contează care, unde, cum. O leafă să vină, să mănânce și gura lui o pâine.

Statul român a devenit un azil, un loc în care „impotenții” supraviețuiesc parazitar, din munca celorlalți.

Nu se vorbește nici despre această anomalie, nu se cade, nu se face, nu-i tocmai corect.

Nimeni, niciodată, în aproape cei 30 de ani scurși de la momentul în care Iliescu prelua conducerea „turmei”, nu și-a asumat o evaluare obiectivă și cu adevărat critică a întregului aparat al funcționarilor publici.

De ce? Este foarte simplu! Funcționarul public nu este un om liber, este înspăimântat de posibilitatea pierderii locului de muncă, își ascultă orbește șeful, este obedient, fricos, dependent, ușor de manevrat.

Ca atare, atâta vreme cât obținerea unui loc de muncă la Stat este condiționată de șpagă sau de simpatie politică, România va rămâne handicapată.

De nepotism, mediocritate, mizerie morală, nesimțire, impostură și impostori.

Grav este că cei care muncesc și generează plusvaloare în această țară țin din munca lor pe alții, incapabili să priceapă un lucru extrem de simplu!

Că nu este corect!”

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Toți stăpânii ciolanului fată numai politruci și funcționari la “STAT” ( cu bucile pe tron), loc pentru profesioniștii onești nu mai există, afară din țară cu ei, sfatul unui președinte. Este timpul ca societatea civilă, să facă ceva pentru această frumoasă țară.

  2. Pe de o parte infieram angajatii bugetari iar pe de alta parte votam cu toate mainile politicieni “de dreapta” care n-au lucrat o singura zi la privat, gen Macovei, Ciolos… 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.