„Există o Românie civilizată, tot mai mică, și una a mitocanilor”

5

„Sunt două Românii. Există una a oamenilor civilizați, care cu regret trebuie să recunosc că sunt din ce în ce mai puțini… Și o Românie în care predomină (poate folosesc un cuvânt prea dur) mitocănia, pe care o constatăm pe stradă, în mijloacele de transport în comun, când oamenii par a fi tot timpul cu capsa pusă, la cea mai mică neînțelegere încep să țipe, să se certe, să se bată, ceea ce se întâmplă uneori, dramatic, și în școli. E aceasta… eu am numit-o mitocănie, într-un termen mai blând se poate numi o lipsă a bunelor maniere. Cred că este predominantă acum în România.

Tatăl meu, care a fost ofițer de cavalerie, mi-a dat educația aceasta a bunelor maniere, care era proprie acelei arme ce a fost desființată de autoritățile vremii, tocmai pentru faptul că ofițerii de cavalerie erau prea eleganți în comportament, în ținută, erau buni dansatori, aveau succes la sexul feminin.
Deci prin tatăl meu cred că am moștenit și eu unele dintre aceste calități, comportamente de eleganță și capacitatea de a asculta, de a înțelege, de a fi tolerant și, în final, de a fi bun. E banal, dar a fi bun mi se pare a fi expresia cea mai potrivită.

Nu dau sfaturi nimănui, exprim numai niște păreri: o Românie ideală ar fi, după părerea mea, o țară cu oameni cât mai educați, cultivați, inteligenți, toleranți. Pentru că, iată, toleranța dintre noi e și ea pe cale de dispariție”

  • Cristian Țopescu
Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

5 COMENTARII

  1. Asa este!
    O Romanie a lui werner si a opozitiei circare, manelistice si extrem de agresiva si alta Romanie care priveste inspaimantata la tot ceea ce se intampla.
    Fiica astuia din imagine face parte din Romania mitocana, s-a alaturat sandybellilor, botilor, muistilor si predica despr elibertate aparand pe cei ce fac abuzuri si nedreptati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.