Leș, incalificabil!

0

Multe rele au făcut demnitarii în ultimii 30 de ani României, Armatei, militarilor. Nu a fost guvern aproape, să nu dea câte un șut în spate militarilor, fie că vorbim de desființarea unităților, trimiterea militarilor acasă pe ușa din dos, apoi trimiterea militarilor români să moară pe meleaguri străine pentru apărarea intereselor altora, în timp ce li se reduceau soldele, înghețarea pensiilor, trecerea veniturilor unui militar profesionist sub veniturile unui șofer de parlamentar sau femeie de serviciu în primărie și multe altele. Nu a fost președinte, guvern, premier sau ministru al apărării care să apere cu adevărat interesele armatei, drepturile militarilor, sau să respecte haina militară, nici chiar dintre cei care au primit grade pe criterii politice, tocmai prin faptul că le-au primit fără a avea niciun merit și niciun drept. Însuși domnul Oprea, când a primit a doua stea, de la Adrian Năstase fără a mai trece prin procedura legală și fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, a dat două explicaţii care arată lipsa de respect față de armată: „Dacă te baţi, sunt şi excepţii! […] Am căutat să am cât de cât acoperire!”. Și nu uitați că el este cel care și acum se bate cu cărămida în piept că respectă armata, că a intrat în armata de copil, că are onoare. Onoarea lui a fost împărțită cu larghețe colegilor de partid și de miș-mașuri, cărora le-a dat la rândul său grade și diplome de doctor.

Ceea ce a făcut actualul ministru al apărării, depășește orice închipuire. Dacă ceilalți enumerați mai sus, au făcut rău, măcar au avut inspirația, că de decență nu poate fi vorba nici la ei, ca măcar de ochii lumii să pretindă, să afirme și să pozeze în iubitori ai armatei, să mimeze atenția și interesul față de armată măcar în momentele solemne, acum s-a terminat cu prefăcători, căci gata, s-a dus și mima, Gabriel Leș a decis să rupă cu farafastâcurile, să arate verde în față cât de mult îi pasă lui de armata română.

Invitat la Bistrița, sau poate auto-invitat, la ceremonia de întoarcere din Afganistan a militarilor batalionului 812 Bistrița domnul Leș, s-a dus, ca să mai bifeze o activitate, o măslină, o fasole și un SMS. Aflat în tribuna căreia i se spune de onoare, alături de comandanți din armată și politicieni locali, în chiar momentul defilării detașamentului de militari ai batalionului, moment solemn prin care militarii prezintă onorul ministrului, atât de solemn încât, așa cum se spune în armată, nici copilul nu mai mișcă în burta mamei, domnul Leș, a făcut dovada „respectului pe care îl acordă el militarilor”, tastând pe propriul telefon fără a arunca o privire celor care îi prezentau onorul. Este dovada maximului dispreț pe care cineva, indiferent cine, îl arată militarilor, armatei, tradițiilor militare, hainei militare. Este ca și cum în timp ce se cântă imnul național, sau se înalță drapelul, cineva un nesimțit, ar vorbi la telefon cu glas tare, ar mânca semințe și s-ar scărpina în cur. Cam astea toate la un loc le-a făcut Gabriel Leș, căruia, personal, de acum încolo nu îi voi mai spune nici domnul, nici ministrul apărării, ci nesimţitul. Mă poate da în judecată, ca purtător al uniformei militare, ca român, ca militar, m-am simțit profund jignit acest gest de nesimțire crasă față de armată, haina militară, militar și, mai ales, sacrificiile tuturor celor care de-a lungul istoriei au îmbrăcat haina militară și au ținut o armă în mână. Pentru acest gest incalificabil, nesimțitul ar trebui să își prezinte demisia, primul ministru să îl demită, Dragnea să îl dea afară din partid, iar președintele sau chiar asociațiile militarilor să îl acționeze în instanță, pentru jigniri aduse Armatei,  însemnelor statului, pentru că prin fața lui treceau drapelul de luptă al unității și cei care reprezentaseră țara în zone de luptă. Acest individ nu mai are ce căuta în fruntea armatei, nici un militar nu ar mai trebui să îi prezinte onorul, pentru că s-a șters cu el la fund, numele lui ar trebui șters din galeria miniștrilor apărării. Poate să spună cine ce vrea, pentru acest gest incalificabil, acesta trebuie să fie răspunsul.

Propun tuturor asociațiilor militarilor sa ceara demisia ministrului Les pentru lipsa de respect la adresa Armatei și să ceară revenirea la conducerea ministerului apărării de către un militar activ. Avem acuma toate motivele sa cerem asta. Ar trebui în prima faza emisa o nota de protest pe care să o semneze șefii tuturor asociațiilor, notă care să fie trimisă lui Les, cerându-i-se demisia, primului ministru cerând demiterea lui Les, președintelui și lui Dragnea cerând demiterea lui Les. Apoi dacă nu se va obține nimic, organizate proteste la care să vină toți cei valizi, în fața ministerului, până ce Les va fi demis.

Nota Redacţiei: Ministrul a declarat ulterior la un post de televiziune: „Îmi asum greşeala. A fost un moment de neatenţie. Suna întruna telefonul şi am vrut să văd despre ce era vorba. Au fost 5 secunde de neatenţie”[2]. O explicaţie inacceptabilă!

Preluare: art-emis.ro / Autor: Col. (r) Marin Neacsu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.