„Primii care nu se pricep la ceea ce sunt puși să facă sunt chiar politicienii”

2

„Și dacă e vorba de oameni care nu se pricep, primii care nu se pricep la ceea ce sunt puși să facă sunt chiar politicienii. De ce să mă acuze pe mine, care sunt actor de ani de zile, nu m-a gonit încă nimeni din teatru, îmi iau această măsură de protecție, dar pe ei cine i-a pus acolo? Cum spunea un regizor și mare pedagog polonez de film, nu-mi vine acum numele lui: Un om de arte nu se legitimează cu diploma, ci cu opera. Arăți ce ai făcut. Aia te legitimează și după asta poți fi apreciat”

„Știu că directorul teatrului primea de la securistul teatrului: Spuneți-i lui Rebengiuc să se mai astâmpere, să nu mai vorbească atât. Spuneam ce credeam. Ce e în gușă și în căpușă, nu am avut dublu limbaj. Am avut chiar o dispută foarte serioasă cu unul dintre colegii de clasă, fost prieten în studenție, îi cunoșteam familia. Eram mai mulți. Eu vorbeam împotriva regimului. El spunea: să-i dăm Cezarului ce-i al lui. Ce să dăm unui Cezar care ne ține închis? De ce să-l respect și să-l iubesc? Vreau să nu mai existe acest Cezar. Nu pot să mănânc rahat o zi întreagă la serviciu, ca să vorbesc ceva la lumina zilei și în fața copilului să-i spun altceva. Eu ascultam cu fiul meu Europa Liberă. Și m-am certat cu el pentru asta. Nu puteam avea dublu limbaj, sunt de acord cu linia partidului, iar acasă sunt alt om”

„Sunt disperat, pentru că nu mă pot despărți de comunism. De când aveam 15 ani trăiesc în acest comunism. Am făcut o revoluție, credeam că se vor schimba lucrurile, că vor veni oameni noi, cu altă mentalitate, că ne vom apropia de Occident, că vom încerca să intrăm în aceeași lume în care trăiesc oamenii din Occident, dar bag de seamă că rămânem tot mai izolați. Negăm ce se întâmplă în Occident, spunem că vrem să fim independenți, vrem să ne păstrăm demnitatea. Dar cine atentează la ea? Sunt oameni din Occident care încearcă să ne facă să ne ridicăm nivelul de civilizație. Asta înseamnă că atentează la identitatea noastră? Nu se schimbă nimic”

„Nu se rezolvă odată cu alegerile. Pui oameni acolo… Ei vor avea de luptat cu un sistem, pentru că toate instituțiile sunt încărcate cu oameni ai regimului care durează de 70 de ani. S-au mai schimbat, sunt eșalonul 2 sau 3. Vor avea de luptat cu acești oameni, care vor încercă să-și păstreze privilegiile. Nu vor zice: au venit ăștia, ne spun să mergem cu Europa, hai să ne încolonăm, să tragem o horă frumoasă. Nu, se vor apăra”

„Se încearcă să fii intimidat, să-ți retractezi cuvintele, să nu mai fii vehement împotriva conducerii statului. Acest lucru există, libertatea cuvântului, deocamdată. Oamenii văd și ei, călătoresc, au jucat în străinătate, văd cum se trăiește într-o țară civilizată, în care nu ești amenințat dacă ești cinstit. Aici ești amenințat în permanență”

„După ce să te poata aprecia, doar pentru că ești român? Trebuie să faci ceva, să se vadă că ești bine intenționat, că vrei să trăiești într-o lume liberă și adevărată, că vrei să faci tot ce se poate pentru ca această lume să meargă înainte, nu să ne îngropăm”

„Când intri în România, intri în altă lume, care e foarte jos: o lume necivilizată, fără șosele, fără spitale, școli. Școlile sunt o nenorocire, nu mai vorbesc de closetele din fundul curții, pentru că sunt multe și e dificil de rezolvat treaba asta. România e rămasă în urmă. Dacă rămânem sub aceeași condiție până la sfârșitul sfârșitului, sfârșitul n-o să fie departe. În mod voit e ținută jos”

„Oamenii care cred în PSD sunt, în general, oameni care așteaptă binefaceri din cer. Uitați-vă cum se luptă ca să primească doi mici, unde se fac festivități și se dau mici, fasole, și cum se calcă în picioare ca să prindă doi mici. Nu tot electoratul. Oamenii acești, dacă le spui: vă mărim leafa, pensia, eu mă întreb de unde dai banii. Îi ai ca să-i dai? Îi iei de undeva? Existau banii ăștia? Sau te împrumuți? Eu nu mă împrumut niciodată. Băncile ar muri dacă ar fi toți ca mine. Traiesc cu obsesia că am de dat bani înapoi. Nu pot trăi cu asta. Am avut leasing la o mașină și a fost o problemă pentru mine”

„Când spui așa ceva: o să aveți, o să vă dăm și nu te întrebi de unde or avea bani? Ei se împrumută la dobânzi mari, acești bani vor trebui dați înapoi, cine îi va da? Noi și urmașii nostri. Copiii, nepoții. Vor trebui să plătească pentru o iluzorie bunăstare pe care am avut-o. Când a primit foița cu un salariu mărit, a doua zi a și venit inflația, au venit taxele”

„’Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e? Vreți să ies la drumul mare și să omor?’ Asta spunea Moromete. Trebuie să fii chibzuit. O gospodărire a unei familii și a unui stat se face cu gândire, cum facem mai mulți bani, producem, investim în economie, economia produce, asigură locuri de muncă. Nu te împrumuți. Îi iei, îi dai la cheltuieli, cumpărăm televizoare, mâncăm la restaurante, jucăm la păcănele. Și apoi trebuie să plătim. Cum? Banca e de vină. Banca jupoaie, că a dat bani de împrumut. Păi e corect?”

  • Victor Rebengiuc

Citește și:

„Ce facem, nu ne trezim şi noi odată din prostia asta şi din adormirea asta?”

„Ţară europeană? Fără fabrici, fără drumuri, fără spitale, fără nimic?! Măcar, dracu’, să le dărâme şi să le construiască din nou. Dar nimic nu se face în ţara aia. De ce votaţi voi PSD-u’, mai bine sclavi să fiţi!? Firimituri, aşa, să vi se deie două-trei firimituri, atât, în rest să băgaţi la maţ, să c****i cât mâneca de la cojoc şi bine apoi să vă doară-n cot ce ţară rămâne, că mâine-poimâine voi puneţi mâna pe piept, o-ntindeţi! Da’ nepoţii voştri, mă?! Ce ţară moştenesc, mă, nepoţii voştri?…” – un şofer circulă pe o autostradă din Europa și realizează un filmuleţ de 6 minute, dorind să le arate românilor o autostradă adevărată şi răbufnind dur împotriva celor care, după el, sunt vinovați, prin voturile lor, de faptul că România nu evoluează în bine (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

  1. Politicienii https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=203969083304077&id=100010729602646

    Au fost şi sunt slugii stăpânilor de sclavi https://www.facebook.com/151321851646639/photos/a.415266881918800.1073741825.151321851646639/1371404346305044/?type=3&theater

    care au fost, sunt şi vor fi plătiţi din banii sclavilor să joace teatru în faţa majorităţii alegătorilor cât timp vor fi aleşi de către majoritatea controlată de sistem https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=359996714367979&id=100010729602646

  2. După neo-marxistul Iliescu, asasinul lui Ceauşescu, şi primul mare distrugător de economie naţională, a venit la putere „pentagonala democrată” plus nepoţii lui Diaconescu ! A fost o feerie, ţara a fost dată pe mâna „celor 15 mii de specialişti” şi s-a ales praful. Apoi a venit Năstase, cel care a dat gratis petrolul şi ce mai era profitabil. Cruce acestei ţări i-a pus alcoolicul băşinist, iar joh-anus contribuie din plin la dezmembrarea ei ! Acum vin peneleprele astea adunate în jurul lui Rareş, cea mai abjectă „descoperire” a securităţii trădătoare, vopsită SRI. Voi cu cine ţineţi, RETARDAŢILOR ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.