„Bătălia pentru recuperarea Europei pentru europeni”

1
Mircea Chelaru

„Bună ziua Românie, Sărut mâna Patrie!”

Distinși Înalți Oaspeți de pe cuprinsul Mamei Europa!

Onorantă și curajoasă Audiență,

Iată-ne din nou împreună! De data aceasta mai mulți, mai determinați și mult mai conștienți de menirea noastră. După ce am primit invitația, am urmărit atent și cu prudență calificată  reacțiile și comentariile propagandiștilor de serviciu asupra evenimentului de astăzi. Aceleași etichete, aceleași epitete, aceleași clișee.  Poate mai acide și mai vulgare…Toate acestea însă, mi-au consolidat ideea, deja cunoscută domniilor voastre, că Bătălia pentru recuperarea Europei pentru europeni este o condiție a supraviețuirii noastre ca Națiuni Identitare. Prezența Domniilor voastre în interiorul acestui demers civic continental este dovada existenței unei probleme grave.

Da, avem o problemă gravă. Europa și Națiunile sale sunt abuzate. Europa și Cultura sa sunt pângărite! Națiunile Europei și Spiritualitatea Creștină a acestora sunt amenințate!

Iată de ce, reunirea noastră este expresia unei necesități vitale. Suntem în fața unei opțiuni pentru supraviețuirea noastră existențială atît ca indivizi cât și ca națiuni! Nu suntem aici ca rezultat al unui tip de contestare a unor autorități decuplate de aspirațiile națiunilor noastre. Guvernele superpuse, racordate la rețeaua intereselor trans și supranaționale stau suspendate în clișeele frazelor euro-sovietizate, într-o narcotică contemplare hedonistă, sfidând realitățile de sub ochii lor. Este o boală cumplită! Este o molimă panguvernamentală! Alzeimer politic şi parkinsonism acţional. Amnezie şi parablegie funcţională! Și, deocamdată, nimeni nu a afirmat că a produs vreun vaccin. Despre antidot, nici atât!

Dați-mi voie să mă întorc cu 200 de ani în urmă pentru a aduce în viața cuvintelor filosofia care l-a călăuzit pe Napoleon Bonaparte lăsându-vă plăcerea în uimire a comparației cu prezentul: „Unul din marile mele gânduri a fost concentrarea popoarelor, aceleași din punct de vedere geografic, fărâmițate de politică și revoluții. Am vrut să fac din acestea un singur corp de națiuni. Ar fi fost începutul, iar sfârșitul ar fi fost reuniunea acestor corpuri naționale într-un corp universal – Asociaţiunea europeană. După această simplificare sumară ar fi fost posibil a ne consacra himerei frumosului ideal al civilizației. În această situație s-ar fi găsit cele mai multe șanse de a introduce peste tot o unitate de coduri, de principii, de opinii, de sentimente, de vederi, de interese. Un cod european, o curte de casație europeană, o monedă unică, aceleași legi, toate râurile navigabile pentru toți, comunitatea mărilor, dezarmarea generală, sfârșitul războaielor, pacea lumii. Fiecare să se simtă pretutindeni ca la el. Atunci poate, cu ajutorul luminii universale răspândite, ar fi fost permis să visăm la marea familie europeană”.

Oare să fi devenit Generalul, Primul Consul și Împăratul Ultim al Franței mentorul ascuns, inspirator de arhitecturi continentale pentru cei care, ca și miez dur de decizie sectară, ne-au băgat în teascul storcător de identitate și sub presa uniformismului în gândirea corect-politică? Nu este doar retorică acestă întrebare ci una de reală explicație asupra a ceea ce se întâmplă cu discernământul deciziilor de la Bruxelles. Pentru că suntem martorii, încă vii, ai unui declin multitrend al Europei, a unei periculoase alterări a solidarității națiunilor sale și mai ales a unei atitudini defetiste, lipsite de voința acțiunii inteligente integrate pentru conservarea și protejarea identității sale istorice. Suntem în situația în care, se pregătește deviza: ” scapă cine poate”! Dar pe seama cui? Cu siguranță pe seama viitorului acestui continent, pe care suntem obligați să-l gândim în termenii interesului vital al generațiilor ce vor veni!

Distinsă și nobilă audiență,

Suntem într-un loc de mare semnificație identitară pentru noi, românii. Aici s-au descoperit tăblițele de plumb de la Sinaia prin a căror scriere  se confirmă certificatul de existență milenară a civilizației carpatiene pe care o moștenim ”de jure ereditare” noi, românii de astăzi. Noi am știut și am făcut, prin jertfe de secole, să păstrăm Vatra Identității Noastre și să slujim la aceleași altare ale bisericii strămoșești care au îmbrăcat încă din sec.I, Mantia Împărătească a Lui Cristos! Noi nu ne-am improvizat trecutul fapt pentru care nu acceptăm să ni se improvizeze prezentul și cu atât mai puțin Timpul Superior care Vine! Ca ancestori ai civilizației Europei de astăzi afirmăm atașamentul față de Europa Națiunilor, față de acea Europă Unită prin solidaritate și respect al demnității popoarelor sale în spațiul lor de existență! Iată de ce, în fața Domniilor Voastre afirm: nu este nevoie să inventăm o Nouă Europă! Cu atât mai puțin una metisă! Nu este nevoie nici de o Europă cu mai multe viteze. Și nici de o Europă cu o puzderie de regiuni, cu guverne suprastatale. Nu este nevoie de mimarea unei suveranități, limitate sau ipocrite! Este nevoie doar să eradicăm pe cei care au făcut-o să defecteze de la condiția sa istorică, prin mijloacele de putere legitime ale națiunilor înseși.  Este nevoie să resetăm mentalul anacronic al feudei hegemonice și numai ieșirea din această paradigmă ne oferă soluția garantă a securității nostre! Condiția istorică a Europei este de a fi creatoare și donatoare de civilizație, cultură, și spiritualitate pentru întrega umanitate. Condiția istorică a Europei este de a asigura Starea de Pace a Națiunilor sale și  a concura la armonia globală. Renașterea Europei în acestă fizionomie nu poate fi făcută decât prin regenerarea ființelor naționale organice, într-o filozofie a conviviologiei continentale.

Așa vedem noi, de aici, de la Sinaia, de pe Kogaion – Muntele Sacru al Dacilor -, Națiunile Unite ale Europei! Prin Descendență Comună și Spirit Universal! Este cu siguranță nevoie ca Vechea Europă să se întoarcă la Credință. Acolo, prea mult și din păcate a început și la noi, Biserica sufletelor s-a dărâmat iar mentalul s-a secularizat. A venit vremea ca împreună să-l aducem pe Dumnezeu acasă! Aici, frații mei europeni, sunteți acasă! Bine ați venit în Grădina Maicii Domnului!”

Notă:  Discursul a fost susținut de Generalul (r) dr. Mircea Chelaru – vicepreşedinte al Ligii Culturale Române – sâmbătă, 16 aprilie 2016, în sala teatrului din Cazino Sinaia, cu prilejul vizitei în România a președintelui Frontului Național din Franța, Marine Le Pain, la invitația europarlamentarului Laurențiu Rebega, membru al Grupului Politic Europa Națiunilor și Libertăților. Discursul a fost primit cu entuziasm de întreaga asistență a delegației europarlamentarilor Grupului din șapte țări membre.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Uneori ma umfla rasul cand nu am chef de scandal (cum mi-a fost stilul “activ”) sa ma cert si sa -i trimit in origini de la col in sus. Recuperarea Europei cui ? A lui Pirus “ante portas” haituit de gascanii Romei ca lefegii dormeau ? Pirus din Cartagina (Noua cetate facuta de Fido plecat din Tyr ul fondat de riveranii Tyrului (Nistrului) iar lungimea fasiilor piei taurului lui Fido o rezolva Arhimede pe vremea cand Marea Mediterana era Marea Tyraniana) care striga :”Noi suntem urmasii intemeietorilor Romei” si sfarseste din tradare in tradare in viitoarea Roumanie sau Rumelie ? Vorbim despre Europa ADMINISTRATA de Pontifex Maximus Galerius Vacarul care in 311 prin Edictul de la Nicomidia accepta crestinii sub pontificat nu de Milano unde Constantin stabileste contractul de casatorie impreuna cu viitorul cumnat Licinius si lupta lor contra lui Maxentiu care nu recunoaste Edictul din 311. Vorbim despre “erezia ” lui Arie care confisca averile comunelor si transforma locuitorii in sclavi de-l determina pe Constantin cel Mare sa convoace CONCILIUL ECUMENIC DE LA NICEEA, el trecand podul de piatra de la Sucidava ca sa-l aduca pe conducatorul Danilor/ Dacilor/ Judecatorilor Teofilos (dupa ceilalti a trimis posta imperiala) unde stabileste :”familia de pe casa ei si lotul ajutator (dimensiune pastrata si azi) nu plateste nimic doar comuna plateste a 6a parte din venit Cezarului sau unui templu” Vorbim de Europa scandalagiilor “crestini” cu bata de la Efes ce au dorit conducator CALUGAR fiind scosi de sub pontificat si au impus falsul Cezar cu cele trei coroane una peste alta (conducerea religioasa, statala , conducator universal) care a inventat “Donatio Constantini”, a confiscat averile comunelor si peste provinciile denumite latifundii a numit latifundiari. Sa privim spre vest: uniunile latifundiilor sioniste englezo- americane cu principiul corporatiilor clericilor secretosi iezuiti si masonici: eu castig, totul e al meu ,tu esti sclavul meu, si spre est uniunile provinciilor CZARISTE sau OTTOMANE eu castig- tu castigi si fiecare cu treaba lui interna, ca totul a fost si e din ADMINISTRATIE NU DIN POSESIE ! Vrem recuperarea Europei ? SA INTELEGEM ATRIBUTUL REGELUI IORDANIEI DE CUSTODE/ ADMINISTRATOR ANCESTRAL AL LOCURILOR SFIINTE INCLUSIV MECCA DUPA CARE SA NE PRONUNTAM PARERILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.