Bordeianu, du-te acasă!

0

Este infractor „cu acte în regulă” condamnat definitiv în justiție, dar vrea să facă politică, vrea să ne reprezinte, vrea să fie ales (Pentru că doar noi asta suntem, nu?, niște infractori care aleg șefi de găști). Așa că, tot făcând politică, a fost în PNL, a trecut prin PSD, iar acum este președintele Pro România Vaslui, partidul lui Victor Ponta, care recent declara (foarte probabil cu invidie mascată) că PSD este „un grup infracțional” …mult mai mare decât cel pe care el îl organizează acum, este completarea firească.

Dan Bordeianu Deputat PNL Vaslui

În 1985, pe când avea 17 ani, hușeanul Dan Bordeianu era condamnat pentru viol și, alături de alți doi tineri, mergea pentru 5 ani la „școala de corecție” de la Târgu Ocna. Judecătorii au stabilit atunci că minorul Bordeianu și cei doi au acostat o tânără de pe stradă, în timp ce se întorcea de la serviciu, şi au violat-o.

Ai fi spus că, cu un asemenea trecut pătat, vasluianul nostru, devenit în România post-revoluționară om de afaceri, ar fi trebuit să înțeleagă să „stea în banca lui” și să nu „facă valuri”. Dar nu! Dan Bordeianu s-a lansat în politică după anii 1990, iar în 2010, când ajunsese chiar „pe cai mari”, i-a fost făcută publică condamnarea pentru viol. Dar Bordeianu nu a dat înapoi nici atunci, ci era la un pas de a se afirma ca tânăr și precoce dizident care lupta cu sistemul comunist: a spus o poveste în care a fost bătut două săptămâni la rând de către milițieni pentru a reunoaște faptele imputate și de care, bineînțeles, nu era vinovat. Din poveste lipsea motivarea, de ce ar fi făcut milițienii, oricât de răi, un asemenea lucru.

Poate, ca și clavăzători, milițienii încercau să prevină astfel un destin politic controversat de politician traseist care a făcut politică pentru afaceri, contribuind financiar la partide pentru a fi ales în funcții publice, de pe care să facă afaceri… Sau, mai degrabă, pentru a preveni alte infracțiuni viitoare. Pentru că viața politică și cea infracțională se îmbină „armonios” la Dan Bordeianu, lucru care, dar nu ne mai poate surprinde, nu a deranjat niciunul dintre liderii politici naționali care l-au avut în partid, PNL, PSD și acum Pro România.

În 2012, liderii naționali ai PNL l-au pus pe liste pentru Camera Deputaților în ciuda opoziției filialei locale, liberali care, în „județul violului”, erau temători că o asemenea acuzație de viol la un candidat i-ar putea deranja pe vasluienii care încă nu au violat sau nu au fost violați… Bineînțeles, ulterior cazului de la Văleni și legat de acesta, comentariile despre deputatul de Vaslui cu trecut de violator au întărit imaginea deplorabilă a județului.

Imediat după ce este pus sub acuzare, în august 2015, Dan Bordeianu, pleacă de la PNL, ca o coincidență, la PSD, partid aflat deja în luptă cu justiția „nedreaptă și meschină”. Atunci Dan Bordeianu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru că societatea familiei sale s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în comuna Deleni care nu au mai fost finalizate sau au fost neconforme, cauzând un prejudiciu de patru milioane de lei.

Punerea sa sub acuzare nu i-a împiedicat pe liderii PSD să-i ia contribuția financiară pentru campanie și să-l pună pe liste pentru Camera Deputaților la alegerile din 2016, chiar dacă pe un post neeligibil.

Judecători l-au obligat să urmeze un program de reintegrare socială. Nu politică!!!

Victor Ponta

Anul trecut pe vremea asta, Dan Bordeianu era condamnat definitv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce iniţial a primit 3 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Pentru lucrările plătite din bani publici și declarate excutate doar pe hârtie, împreună cu alți patru, soția sa, primarul și angajați ai Primăriei Deleni, Bordeianu a fost pus să achite statului aproape un milion de lei, bani pe care nu i-a dat nici acum. Afaceristului i-a fost pus sechestru pe avere și fostul deputat a fost obligat de judecători să urmeze un program de reintegrare socială. Nu politică!!!

Tot de pe atunci a dispărut din peisajul politic vasluian. S-a întors de curând însă și organizează conferințe de presă și acordă interviuri în presa locală. Este lider politic, de data asta, președinte al Pro România Vaslui, și vrea „să strângem oameni valoroși, patrioți, alături de Victor Ponta și Corina Creșu, pentru a da României un guvern competent, demn, responsabil” …și alte cele de le puteți citi de pe la toți măscăricii politici. Încearcă să ne convingă acum că „România poate fi condusă bine, românii pot avea bunăstare, economia poate avea o creștere durabilă”. Dar ce ar fi și mai util de știut pentru vasluieni este cum nu ne putem lipsi de el ca politician sau el nu ne poate lipsi de prezența sa în politica vasluiană. Dacă îl vom întreba, răspunsul va fi foarte probabil că nu poate, nu îl lasă sufletul să ne priveze de uriașa contribuție pe care și-ar putea-o aduce la „propășirea spirituală și materială” a nației, cum sună jurământul pe care îl depun cei care ocupă funcții publice. Noi putem foarte ușor să credem însă că e tot cu afaceri, mai mult sau mai puțin legale, și în partidul lui Victor Ponta, care recent declara că PSD nu este un partid, ci „un grup infracțional”. Iar el încearcă în această perioadă să organizeze unul mult mai bun…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.