„Cele mai mari grupuri de mafie sunt la nivel politic. Acolo se aranjează schemele, se pune pe tarabă România”

0

„Am să vă explic cum a început un dezastru. Ca orice firmă din lumea aceasta, din motive obiective sau subiective, am trecut prin momente dificile din cauza crizei economice, fiecare firmă este afectată într-un fel sau altul, într-o astfel de situație. În 2015, veneam după trei ani de secetă, cu multe probleme, însă aveam ferma convingere că puteam depăși acele momente. Firmele din grup se clătinau, însă nu se prăbușeau, puteam să le salvez.

Chiar gândeam ca o parte dintre afaceri să le vând, moment în care intervin domnii politicieni, care spulberă orice afacere, atunci când își pun în cap așa ceva. În 2 săptămâni de zile, mi s-au dat sancțiuni de 12 milioane de euro, pentru fapte care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Finalul? Astăzi, toate firmele sunt în insolvență, nu mai lucrează acolo mii de angajați și nu se mai plătește niciun leu la bugetul de stat, aici s-a dorit să se ajungă.

Mă întorc la momentul sancțiunii pentru a spune că aceasta s-a dat sub oblăduirea celui mai mare prim-ministru pe care l-a avut România, eu pun ghilimelele!, Victor Viorel Ponta, și cu un șpăgar de ministru al Agriculturii, Daniel Constantin. Au tăbărât pe grupul de firme și au dat sancțiuni de 12 milioane de euro, în vreo două săptămâni, ele sunt cam 17 milioane, astăzi.

Să vedeți cât de nemernici au fost… Aceste sancțiuni trebuiau aplicate gradual: dacă am greșit o dată, îmi dai 20%, am greșit a doua oară – 50% și dacă am greșit și a treia oară – 100%. Dar, ei au dat pe 2014 și 2015 patru sancțiuni, de asta am spus că suma este imensă. Ce-au făcut? Am început demersurile de rigoare, la această făcătură. Am făcut contestație, am trimis 6 scrisori la primul-ministru și ministrul Agriculturii, care le-au trimis la APIA Vaslui. Cei de la Vaslui… Ce să facă? Au răspuns și ei, că așa le-au spus șefii. Semnează niște documente, Artene, Deliu, Traglă, că totul este corect… Mă rog, ar fi fost dați afară. Dar, o spun clar: ar trebui să plece imediat! Vor fi și plângeri penale, este altă discuție… Am întâlnit și un profesionist adevărat: domnul Petcu, de la ANSVSA Vaslui, nu a intrat în mizeria asta. Atunci când domnul Petcu nu a intrat în mizeria respectivă, vin cei de la ANSVSA București și spun că s-a întâmplat o nenorocire, fără ca măcar să vină la fermă.

Nu am stat, și am mers la Bruxelles. Am discutat cu comisarul european pentru agricultură. Au rămas toți mască. De ce-am rămas stupefiat? La Bruxelles s-a comunicat că Porumboiu Adrian are dosar la DNA. Ce treabă are vaca cu dosarul și cu DNA-ul? Într-adevăr, am aflat ulterior că am un dosar la DNA, iar cel care a scris de la APIA că am dosar este domnul Deliu. Întreb: Deliule, de unde știi dumneata (eu habar nu aveam) că aveam dosar la DNA? Am recurs la o scrisoare deschisă către Victor Ponta, aflând asta, dar nu l-a interesat. Acest trio comic, Arteni, Deliu și Traglă avea inevitabil un răspuns, că s-au încălcat normele. Ce norme?

După 4 ani de zile, Înalta Curte de Casație și Justiție îmi face dreptate, că nu s-a furat nimic și domnii au greșit. Că vor plăti… Eu aș vrea ca și Ponta, Daniel Constantin și cei trei directori să angajeze 6.000 de oameni, să le dea salarii, să plătească la stat și nu am nimic cu ei. Nu am frustrări, dar au mințit și au făcut un lucru orchestrat, pentru a distruge o firmă. Au gândit că distrug un om, dar nu l-au distrus. Omul acum a ieșit întărit, fiind mai puternic acum decât înainte, prin ce am trecut, 4 ani de foc și sabie, pentru că mi-am văzut de treabă.

Acest subiect este pilduitor: domnilor parlamentari, domnilor oameni de afaceri, când vine Ponta prin județul Vaslui și spune că PRO România susține capitalul autohton… Le recomand vasluienilor un singur lucru: vine și Paștele, ouăle se mai strică. Ouăle care se strică, vă rog eu frumos, îndreptați-le către acest Victor Ponta, acest căpitan de la SIE, când vine la Vaslui. Ar fi cel mai frumos gest din partea vasluienilor!

Am încercat să fac bine, nu trebuie să se întâmple nimănui ceea ce am pățit eu. Omul de afaceri trebuie să fie sprijinit. Nu îi faci favoruri, dar nici nu îi dai în cap. Ei vorbesc de mafie, de crimă organizată, dar cele mai mari grupuri de mafie sunt la nivel politic. Acolo se aranjează schemele, se pun pe tarabă România, se pun toate la vânzare”

  • Adrian Porumboiu, fostul proprietar al grupului de companii cu activități în agricultură și alimentație Racova Com Agro Pan, în cadrul întâlnirii dintre parlamentarii vasluieni și oamenii de afaceri din județ, ședință oganizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, vineri, 5 aprilie 2019

Citește și:

„Politica de stat din România: DISTRUGERE!”

„De ani de zile, există o politică la noi care nu are nimic românesc. Din păcate, noi, românii, ne adunăm greu. Ne adunăm mai mult la rău, iar la bine nu reuşim să construim. A fost şi un moment în care am fost ‘sprijinit’ să se întâmple ce s-a întâmplat”, este una dintre concluziile lui Adrian Porumboiu, după ce a spus că „Asta este politica de stat din România: DISTRUGERE!” (Citește mai departe…)

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.