„Cum poți să fii funcționar al statului român și să te comporți ca un dușman al țării?!”

0

„Zilele trecute am citit o anchetă jurnalistică adevărată, care arată în ce hal se poate fura în această țară sub ochii sau în complicitate cu autorități în domeniu.
Pe scurt, este vorba despre o grupare de cetățeni italieni care au declarat în fals că în județul Mehedinți, zona Vânju Mare și comunele limitrofe, au o suprafață de 537 hectare pe care au cultivat roșii și pentru care au obținut subvenții în valoare de 850.000 de euro.

Cei de la APIA Mehedinți declara cu nonșalanță ca legea nu i obliga să verifice în teren pe toți cei care solicită subvenții, verificările fiind făcute prin sondaj, deoarece sunt puțini și nu pot verifica toate solicitările. Explicații lamentabile, măcar din curiozitate, prin telefon, întrebai la primăriile respective, că e vorba totuși de zeci și sute de hectare cultivate și orice functionar din primărie ar fi știut.
Mă întreb cum se face că solicitanții unor subvenții agricole de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de euro nu sunt verificați, în schimb bătrâni și bătrâne care au solicitat subvenții pentru cele câteva hectare de teren pe care le dețin sunt verificați la sânge.
Oare cât a fost paraîndărătul pentru faptul că au efectuat plățile fără să verifice existența în teren a celor 537 de hectare cultivate cu roșii.

Cine răspunde pentru această fraudă de proporții și de la cine se recuperează prejudiciul, pentru că eu nu vreau să fie recuperat de la noi toți, așa cum se face de obicei.
Ce are de spus Ministerul Agriculturii, în subordinea căruia se află Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, despre această situație.
Cum poți să fii funcționar al statului român și să te comporți ca un dușman al țării, pentru că exact așa s-au comportat cei de la APIA Mehedinți.

P.S.
Ce salarii au cei de la APIA, că sunt convins că în niciun caz nu au minimul pe economie?”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.