„În noua Europă vom face regulile astfel încât fiecare țară să poată să-și apere tradițiile, produsele și cultura”

1

Liga Nordului, partidul condus de vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Matteo Salvini, a anunțat că obiectivul său pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 este o Europă în care fiecare națiune să-și poată păstra tradițiile și cultura: „Să ne pregătim, pentru că pe 27 mai, în noua Europă, vom face regulile astfel încât fiecare țară să poată să-și apere, tradițiile, produsele și cultura”.

Matteo Salvini a susținut că cel mai mult este nevoie în Europa ca producția fiecărei țări în parte să fie apărată de concurența neloială a altor state, în special a Turciei.

„Obiectivul este să fim primii și să fim prezenți în fiecare țară din Europa care merge la vot. Avem un proiect prin care vom privi înainte către noile generații. Cu toții ne dorim să ne alegem ce taxe vom plăti, ce pensii vom primi, unde vom cumpăra, unde vom fi turiști. E necesar să apărăm producția europeană a fiecărei țări în parte (Made in Italy, Made in Deutschland, etc) de acele state care fac concurență neloială, în primul rând Turcia, care nu trebuie să intre sub nicio formă în Europa”, a spus Salvini, în pragul închegării între hotarele UE a unei „alianțe suveraniste” formată din partide naționaliste care vor participa la alegerile de pe 26 mai și care doresc constituirea unui grup propriu în Parlamentul European.

La începutul lui 2019, vicepreşedintele Consiliului de miniştrii, şi ministru de Interne, Matteo Salvini, liderul partidului „La Liga”, întrunea peste 30% din intenţiile de vot ale italienilor. După ce a trecut de la 4,1% la alegerile parlamentare din 2013, la 17,4%, la cele din 2018. Experţii în comunicare atribuiau extraordinara popularitate câștigată de Salvini și veritabilei „uzine de like-uri”: 3,4 milioane de urmăritori pe reţelele de socializare.

Ascensiunea partidului condus de Matteo Salvini a survenit însă şi pe fondul crizei profunde a partidelor tradiţionale italiene. Partidul lui Sivio Berlusconi, Forza Italia, a obținut doar 14% la alegeri parlamentare din 2018, iar Partidul Democrat al fostului premier Matteo Renzi – 18,27%, de la 40,8% la alegerile din 2014.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.