„Întoarceți-vă la lucrurile simple!”

3

În opera lui Mihai Eminescu «Sărmanul Dionis», personajul principal dorește cunoașterea absolută a lucrurilor și, în definitiv, să dobândească nemurirea. Pentru aceasta sufletul lui călătorește departe de pământ în spații greu accesibile, unde timpul se dilată, iar universul întreg capătă proporții necunoscute muritorilor.

Destinul de veșnic și sărman căutător al lui Dionis se schimbă doar atunci când el găsește împlinirea în iubire, în iubirea pentru o fată.

Genul literar la care se încadrează opera eminesciană evocată este nuvela fantastică. Totuși, ceea ce Eminescu a descris la nivel imaginar acum 150 de ani se petrece astăzi, păstrând proporțiile desigur, în lumea noastră. Pilda pe care o veți citi în continuare ne vorbește despre un Dionis post-modern născut în Asia în anul 1963.

Sud-coreeanul Kim Ung-Yong este omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ la ora actuală, fiind trecut în Guinness Book World of Records cu un IQ de 210 unități (fizicianul englez Stephen Hawking avea 160).

Asiaticul nostru a vorbit de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv (japoneză, engleză, germană – pentru învăţarea unei limbi străine având nevoie de aproximativ 30 de zile). La 4 ani rezolva integrale şi calcule diferenţiale, scria poezii şi era, de asemenea, un pictor remarcabil.

A fost ca student invitat la Universitatea de Fizică din Hanyang, unde a audiat cursuri de la vârsta de 4 ani până la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani, a fost invitat în Statele Unite la NASA, unde a terminat studiile universitare. În 1974, a început activitatea sa de cercetare la NASA și a continuat această activitate până în 1978, când… s-a întors acasă, în Coreea de Sud.

Aici şi-a echivalat, într-un singur an, toate studiile şi s-a angajat… asistent universitar la o facultate din provincie.

Întrebat de ziarişti de ce a făcut acest gest, Kim Ung-Yong a dat un răspuns uluitor, care, poate, echivalează cu cea mai mare descoperire pe care o pot face oamenii: „Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, dacă nu iubești și nu te iubește nimeni, nimic nu mai contează. Am fost sus, acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”.

Preluare: Ziarul Lumina / Autor: Augustin Păunoiu

„Societatea nu ar trebui să judece pe nimeni după standarde unilaterale. Fiecare are diferite capacități de învățare, speranțe, talente și visuri, iar noi ar trebui să respectăm asta” – Kim Ung Yong

Kim Ung Yong s-a născut pe 7 martie 1963 în oraşul Gangneung, din Coreea de Sud, în familia profesorului Kim Soo-Sun. La 6 luni a început să vorbească şi să înveţe cu uşurinţă japoneză, chineză, engleză şi germană. Când a împlinit 4 ani, ştia pe de rost circa 2.000 de cuvinte în engleză şi germană.

La 5 ani, Yong scrisese două volume de poezie şi eseuri în coreeană şi chineză. Tatăl său a solicitat să poată să se înscrie la liceu.

Realizările sale intelectuale au început să provoace curiozitatea jurnaliştilor, inclusiv a celor de la publicaţia «Look» care i-a dedicat un amplu articol.

Pe 2 noiembrie 1967, la vârsta de 5 ani, Kim Ung Yong a apărut la postul Fuji TV în Japonia și a uimit auditoriul, prin rezolvarea unor ecuații complicate. În timpul emisiunii, el a scris poezii în diferite limbi, inclusiv engleză, mandarină, spaniolă, vietnameză, tagalog, japoneză și coreeană.

La scurt timp, a fost introdus în Cartea Recordurilor cu cel mai înalt IQ, în valoare de 210.

A fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universităţii Hangyang, de la vârsta de 4 ani și până la 7 ani, când a ajuns în SUA, la NASA.

În America, a obţinut doctoratul în fizică la Universitatea de Stat din Colorado şi a devenit cercetător principal la NASA până în 1978, când va reveni în Coreea de Sud. În acest răstimp a publicat circa 690 de lucrări despre fizica cuantică.

După ce a revenit în ţara sa natală, Kim Ung Yong a studiat ingineria civilă şi a obţinut un doctorat în domeniu la Universitatea Naţională Chungbuk, iar din 2007 a devenit profesor asociat.

În 14 martie 2014, a devenit profesor asociat la Universitatea Shinhan și vicepreședinte al Centrului de Cercetare Dezvoltare Nord Kyeong-Gi.

În 2010, Kim a reacţionat public şi a contrazis faptul că este un „geniu eșuat”: „Unii cred că oamenii cu un IQ ridicat pot fi omnipotenţi, dar asta nu este adevărat. Uită-te la mine, nu am talent muzical, nici măcar nu excelez în domeniul sportului. Societatea nu trebuie să judece pe nimeni cu standarde unilaterale deoarece fiecare are niveluri diferite de învățare, speranțe, talente și visuri”.

„Până la 18 ani mi-am dus viața ca o mașină – mă trezeam, rezolvam ecuația care îmi era atribuită zi de zi, mâncam, dormeam și așa mai departe. Altceva nu făceam, eram singur și nu aveam prieteni”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Societatea nu ar trebui să judece pe nimeni după standarde unilaterale. Fiecare are diferite capacități de învățare, speranțe, talente și visuri, iar noi ar trebui să respectăm asta” – Kim Ung Yong

  2. „E atât de greu și de dureros să stai între minte și inimă și să te lupți să o împaci pe cea din urmă cu dreptățile celei dintâi.” — Gala Galaction

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.