Merkel nu poate să îl uite pe Obama

1

„Creștin-democrata” Angela Merkel, de „centru-drepta”, cancelarul Germaniei, l-a primit, într-o vizită privată, pe fostul președinte al SUA, „democratul” Barack Obama, „de stânga”, socialist declarat. Întrevederea a avut loc chiar în sediul Cancelariei din Berlin. La ieșire, fotografii au surprins momente de-a dreptul tandre între cei doi. Angela Merkel și Barack Obama au lucrat împreună timp de 8 ani și au devenit simboluri ale progresismului global, așa zisele „deosebiri ideologice” ștergându-se. Nu este niciun secret că șefa guvernului de la Berlin îl detestă pe actualul președinte american, „republicanul” Donald Trump, declarat „naționalist”, și invers.

Potrivit oficialilor germani, citați de «Vocea Americii», întâlnirea a fost una privată, dar de rutină, cu un fost lider global. Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Sierbert, a spus că șefa guvernului de la Berlin a avut numeroase întrevederi cu foști șefi de stat și de guvern cu care a lucrat îndeaproape ani de zile.

Întâlnirea dintre Angela Merkel și Barack Obama nu trebuie privită ca un semnal pentru actualul președinte american, Donald Trump, a insistat Siebert: „Resping ferm această impresie”.

Barack Obama nu a fost la Berlin doar ca să stea la cafea cu Angela Merkel. Fostul președinte american a ținut și o cuvântare în fața a 300 de tineri lideri (activiști?) din Europa. Toți s-au strâns la sediul Fundației Obama din capitala germană.

Fostul lider de la Casa Albă a venit la Berlin, pe care l-a numit „inima Europei”, ca să promoveze cauza progresistă și să atace naționalismul, recurgând la aceleași marote ale pericolului reprezentat de cei care au afinități manifeste față de poporul din care fac parte: „Naționalismul, mai ales cel de extremă dreaptă, reapare. Știm unde duce asta. Europa știe mai bine decât orice unde duce asta. Duce la conflict, vărsare de sânge și catastrofă.”

Obama și-a criticat și aliații ideologici, progresiștii, îndemnându-i să renunțe la extremismul propriu, pentru a deveni mai populari. Le-a spus că nu pot să numească „rasist” orice persoană îngrijorată de imigrație. De asemenea, i-a îndemnat să mai renunțe la îndârjirea din gândire, deoarece își elimină potențiali aliați pe motiv că nu sunt puri ideologic.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Obama deep state procedeaza clasic mergand sa revigoreze activitatile Fundatiilor Obama si Clinton fata de actiunile antiglobaliste, nationaliste ale lui Trump. Sa nu uitam ca de curand administratia de la WDC+ NATO au zis Turciei “Nu renuntati la S 400 adio F uri si daca doriti puteti iesi din NATO” iar turcii s-au conformat si au marit relatiile castig= castigi cu rusii. Da, dar tot WDC+ NATO au zis Germaniei :”Renuntati la gazoductul cu rusii si luati gaz de la noi. Nu renuntati puteti iesi din NATO” O aberatie ca Germania dupa “Cruciada in Europa ” cum zice DDE nu mai e un stat suveran ci un stat ocupat, sectorizat (fostul RFG) si cu germani de rangul doi (fostul RDG). Asa putem intelege mai bine vizita “privata” a lui Obama pentru revigorarea fundatiilor si miscarilor aferente globalizarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.