Notre-Dame în flăcări, mai presus de orice, e simbolul focului care arde fără milă civilizația occidentală

2

În urmă cu zece zile pășeam firesc în Notre-Dame. Așa cum o făceam de fiecare dată, deoarece a merge în Paris înseamnă obligatoriu și-o vizită la Notre Dame. Parisul și Franța se confundă cu Notre Dame. Un simbol emblematic, rezistând tuturor nenorocirilor istoriei, un martor tăcut care părea de nemișcat.

Și totuși, iată acest blestemat 15 aprilie, prima zi a Săptămânii Patimilor pentru catolici, debutând sfidător. „Notre-Dame e în flăcări!” am strigat asemeni atâtor oameni. În timpul ăsta, pe ecran, se derulau imaginile de coșmar. Notre-Dame e ceva mai mult decât impresionanta catedrală. E o parte din sufletul nostru, e o cărămidă esențială a culturii și civilizației noastre. Văzând acea halucinantă imagine a „crucii Notre-Dame” cuprinsă de-acele blestemate flăcări ale iadului am avut, brusc, imaginea dezastrului în care suntem. Asta pentru că focul de la Notre Dame e incendierea noastră. Odată cu faimoasa catedrală se stinge și-o bucată din noi.

Nu mi-am propus să fiu patetic, dar sunt copleșit de emoție. Pentru mine Parisul nu mai există, iar Franța nici atât. Nu știu care-s cauzele și, mai mult, nu prea cred că mai contează acestea. Notre-Dame în flăcări e un simbol mai puternic decât orice investigație. Golul de-acolo nu va putea fi acoperit de nimic.

Ceea ce trebuie să vedeți în spatele flăcărilor este neputința autorităților. Este imbecilitatea prostovanului care-și zice președinte și care s-a deplasat la incendiu pentru a-și face un selfie. Este degradarea celor care, în loc să caute soluții pentru stingerea incendiului, căutau formulele cele mai potrivite pentru „rezolvarea situației” pe platformele de socializare. Priviți cu atenție aceste realități deoarece ele sunt imagini ale căderii, ale degradării.

Notre-Dame în flăcări, mai presus de orice, e simbolul focului care arde fără milă civilizația occidentală. Nu-s vorbe mari, e chiar realitatea. Acesta este abia începutul unui dezastru la scară. Civilizația occidentală e incapabilă să-și mai gestioneze moștenirea, e asemeni ultimei verigi a unei familii nobile, de cele mai multe ori un individ plăpând, debil, demn de milă. Așa cum Notre Dame a luat foc, la fel civilizația occidentală este în stadiul incipient al unui incendiu de proporții.

Se vede de la o poștă că totul e anapoda. Nimic nu funcționează cum trebuie, funcțiile importante sunt ocupate de impostori prostovani și incapabili, mișcările politice sunt haotice, iar o prostie este combătută cu un număr copleșitor de alte prostii pe post de „soluții logice”. De-o groază de vreme spun că lumea noastră merge într-o direcție absolut greșită. Majoritatea celor care mă citesc înțeleg asta, dar, la fel ca mine, se simt neputincioși în fața acestui val nemilos al istoriei.

Incendiul de la Notre-Dame e semnul prevestitor al prăbușirii. La fel cum parizienii alergând disperați pe străzi pentru a salva Notre-Dame au sfârșit prin a asista neputincioși la dezastrul în desfășurare, la fel și noi nu suntem nimic altceva decât simplii martori ai acestei demolări epocale care stă să vină.

Ușor, ușor, urmează să constatăm cum superbul și impresionantul castel suplu în care locuim a ajuns o structură precară, fragilizată de „inovațiile” și „corectitudinile” pe care le-am aplicat fără să știm ce facem. Ceea ce strămoșii noștri au construit având în cap idei clare și idealuri solide se va dărâma din cauza superficialității și prostiei noastre. Cu incendiul de la Notre Dame Europa intră în ultima perioadă a sa, aceea a prăbușirii ireversibile.

Autor: Dan Diaconu

Loading...
loading...

2 COMENTARII

  1. Sa intelegem ce se intampla de fapt. Suntem pacaliti cu NWO dar NWO a fost traita de omenire de doua ori NWO I= desfiintarea de catre mafia sionista venetiano- italiano kazara a imperiilor austriac, tarist ,ottoman desenarea de noi feude si repartizarea lor precum si stabilirea unui loc unde sa fie adunati cei din al 13 lea trib, formarea celor doua curente nazismul si bolsevismul. NWO II= incaierarea celor doua sisteme sociale, tragerea cortinei de fier intre statele ramase sub trupele de ocupatie ale mafiei cu sistemele fascist si bolsevic si statele care au eliminat fascismul si bolsevismul. Acum traim in NOUA DISTRUGERE MONDIALA inceputa prin daramarea cortinei de fier si a statelor de dupa ea ,subjugarea acestora ,distrugerea familiei, distrugerea religiilor ,amestecul si reducerea populatiei ,realizarea Marelui Ierusalim din Egipt pana in Turcia, construirea celui de al Treilea Templu si inventarea Noului Mesia conducerea lumii de la Ierusalim prin noul ONU cu armata universala control total si realizarea planetei rezidentiale. Razboiul din Jugoslavia a produs inceputul miscarii de rezistenta si aparitia fortelor de echilibrare si eliminare a acestui program. Incendiul din Paris a fost prezis de Nostradamus si executat conform programului statui scoase cu zile in urma, interventia pompierilor dupa 2 h in contextul sarbatoririi lui Da Vinci, Caterina de Medici ,aducerea coroanei de spini, incendierea in acelasi timp a moscheii din Ierusalimpentru a face loc Noului Templu (incendiu stins prin interventia pompierilor dupa cateva minute) Ne asteapta zile grele caci vor WW III in Marea Neagra sau oriunde ca asa scrie in programul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.