„Politicienii și-au creat atâtea avantaje, încât e de înțeles de ce nu se mai dau plecați din politică”

4

„Citeam zilele trecute un articol distribuit pe facebook despre un învățător de prin Gorj, Emilian Bâldea pe numele său. Acesta, rămas infirm în luptele din prima conflagrație mondială, a refuzat pensia de invalid de război, motivând că țara a ieșit slăbită în urma războiului, iar el are pământ și pădure care să-i asigure existența.
Excepțional caracter și o mare dragoste de țară a avut acest om.
Deși în prezent țara noastră nu trece prin cele mai bune momente, politicienii au inventat și legiferat tot felul de metode de a câștiga bani fără să facă mai nimic.

Una din cele mai insultătoare modalități de a câștiga bani de către politicieni este indemnizația de ședință, care este câteva sute de lei pentru cei din consiliile locale de la primariile comunale și ajunge la câteva mii de lei pentru cei din Parlament sau alte autorități din stat, cum este Autoritatea de Supraveghere Financiară, de exemplu, din care obligatoriu fac parte politicieni.
Și alte categorii profesionale fac ședințe, slavă Domnului!, și cei din învățământ, sănătate, poliție, armată etc., dar la ei nu sunt plătite, face parte din fișa postului, pe când la ‘privigeliații sorții’ se plătește.

Cu ce este mai presus un politician, care primește bani că participă la o ședință, față de un doctor chirurg, care operează pe creier sau inimă; față de un profesor sau învățător, care este obligat ca din timpul său să facă pregătire remedială cu copiii; față de un polițist, care face pânde și investigații să documenteze și să prindă autorul unei infracțiuni grave; față de un militar, care se pregătește în aplicații pentru a fi capabil să-și apere țara?
Un lucru este cert, politicienii și-au creat atâtea avantaje, încât e de înțeles de ce nu se mai dau plecați din politică.
Cât despre sacrificii pentru țară, rămân să le facă cei mulți, din care a făcut parte și Emilian Bâldea

Citește și:

Rămas infirm, a refuzat pensia „specială” de invalid de război motivând că statul a ieșit slăbit din război

O lecție uriașă pentru prezent desprinsă din trecut: Acest învăţător gorjean, Emilian I. Bâldea, grav rănit în Războiul de Reîntregire, rămas infirm, a refuzat pensia de invalid de război motivând că statul a ieșit slăbit din război, iar el are pamânt și pădure care să-i asigure existența (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. DA, AVEM O CLICA DE CAPUSE CARE NE SUG SANGELE CARE NE IMPIEDICA DEZVOLTAREA CARE NE OBLIGA COPII SA PLECE DIN TARA.IN PRIMUL RAND REDUSI LA 300 APOI CONTROLATI LA VENITURI.POT SA FAC SI EU SEDINTA IN FAMILIE SI APOI SA CER SA FIU PLATIT DE LA BUGET

  2. Cand nu stii sa faci nimic,si nici capul nu te duce sa inveti ceva, singura solutie e politica,nu-ti trebui nicio pregatire la intrare .La iesire poti fi plin de diplome,si tara infloritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.