„Vestele galbene”, o sursă de inspiraţie pentru lumea întreagă

0

Fostul consilier al preşedintelui Statelor Unite, Steve Bannon, a afirmat într-un interviu pentru «LʼExpress» că „acești perdanți ai globalizării” duc astăzi „mama bătăliilor”. După părerea sa, „vestele galbeneˮ au „câştigat prima rundă împotriva elitelor” atunci când Emmanuel Macron a anunţat, pe 10 decembrie 2018, mai multe măsuri pentru a sprijini puterea de cumpărare.

„În ţara revoluţiei franceze, mişcarea ‘vestelor galbene’ duce astăzi mama bătăliilor. Ei sunt sursă de inspiraţie pentru lumea întreagă”, a declarat fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, pentru săptămânalul «LʼExpress».

„Aceşti perdanţi ai globalizării, pauperizaţi ca niciodată, se trezesc şi strigă ‘Stop!’. Frumuseţea acţiunii lor este că ea reuneşte oameni de dreapta, ca şi de stânga, ceea ce este definiţia poporului şi a populismului”, adaugă fostul consilier al preşedintelui american, care a fost invitatul vedetă al congresului Adunării Naţionale, în martie 2018, şi a lansat, la Bruxelles, fundaţia «The Movement», pentru a forma o reţea a partidelor naţionaliste şi populiste.

După părerea lui, preşedintele francez este „o marionetă”. „Nu e conectat la realitate. Sub haina lui nu există nimic”, el e „un pic un Barack Obama francez”, spune cel care intenţionează să formeze o federaţie a formaţiunilor naţionaliste populiste în Europa, în vederea alegerilor europene din mai.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.