„Europa să ne lase în pace”

5

„Când problemele noastre vor fi rezolvate, ne vom ocupa de problemele europene, deocamdată însă să ne lase în pace și să ne dea voie să îndreptăm Polonia”, a spus președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Lezajsk în Podkarpacie.

În timpul întâlnirii cu locuitorii din Lezajsk, Duda a subliniat că polonezii „au dreptul să se conducă singuri și să decidă singuri cum să fie Polonia, și să decidă în ce mod vom îndrepta instituțiile în Polonia corodate permanent de sistemele vechi”.

Președintele polonez a afirmat că polonezii „au dreptul să aibă așteptări din partea Europei, mai alea a acelei Europe care ne-a lăsat în anul 1945 pradă rușilor”.

Duda a spus că actuala putere își va respecta în continuare promisiunile în ceea ce privește reformarea justiție: „Vom ajunge ca oamenii să nu mai spună că instanțele în Polonia sunt nedrepte și că justiția în Polonia a funcționat prost, că nu apără cetățeanul, nu vom mai accepta ca oamenii să spună că Polonia este un stat injust, un stat pentru elite, în care omul obișnuit nu este luat în seamă”.

Președintele și-a exprimat speranța că la încheierea mandatului actualului parlament, precum și a mandatului președintelui, polonezii vor avea convingerea că guvernanții se gândesc la cetățeni, și nu la o „comunitate imaginară, din care pentru noi nu rezultă mai nimic”.

„Istoria noastră, lupta noastră pentru libertate și independență, dar și apărarea Europei, chiar și înainte de năvala sovietică din anul 1920, face să merităm un nivel demn de viață”, a spus șeful statului polonez, care și-a arătat convingerea că polonezii trebuie să trăiască la același nivel ca și locuitorii Europei Occidentale.

Polonia este criticată de Comisia Europeană și alte instituții europene pentru modul în care realizează reforma justiției, care – în opinia Bruxelles-ului – amenință statul de drept în Polonia.

Loading...
loading...

5 COMENTARII

  1. Polonezii sant mai destepti ca romanii , ce vrei daca ei si-au pastrat identitatea si suveranitatea tari? Ramniti la ei acum? Romania a fost jefuita ,Polonia are tot patrimonio.Politicienii romani ,are zambete si pentru rusi , americani , isrsielieni , arabi , austrieci si care naiba o mai fii ., numai pentru tara lor un au …de ce?

  2. Bai anonimule. De ce nu faci o tu o petiție la guvern ca ești pe asentimentul lor sa scoată România din UE. Sa vedem de unde mai aveți bani. Dar sa stai cu mâna întinsa ca Polonezi, ungurii , cehii la banii UE și sa ii scuipi zilnic in ochi nu cred ca ăștia vor mai suporta mult. Așa ca lăsați o jos cu Polonezii și alții . Momentan nu ei au nevoie de noi ci noi de ei.

  3. Aceasta “ue” a fost gândita si înfiintata tot de jidanii/evreii sionisti din oculta, prin elementele lor, la fel ca URSS, în scopul jefuirii si subjugarii natiunilor, iar la conducerea acesteia – sefi si sefuti – au fost întotdeauna jidani/evrei sub falsa identitate, elemente ale ocultei, ca mascariciul “juncker”. Europenii si-au dat seama c-au fost fraieriti de o mâna de jidani/evrei (cei din oculta) si îsi reiau independenta, asa cum fac si polonezii. Si noi, românii, ne-am dat seama c-am fost înselati si jupuiti cum n-am fost niciodata în istorie, dar nici prin gând nu le trece “alesilor” hoti-bisnitari (dragnea, iohannis etc) sa urmeze exemplul polonezilor, ci dimpotriva, continua sa ne vânda, servindu-si stapânul. Dragilor, e vremea sa reluam frâiele si sa ne salvam tarisoara si pe noi însine! Oculta jidaneasca/evreiasca sionista ne fierbe la foc mic – “sindromul broastei fierte” – si, daca nu sarim la timp din apa fiarta, mai târziu riscam sa nu o mai putem face … ori sa nu mai avem “balta”!

  4. Fiecare își administrează Țara așa cum e ea…si nevoile ei….nu cum e Polul Nord sau Sud….ori Deșertul Sahara……da…sunt anumite resurse pe care unele zone le su ,altele nu….schimbul de mărfuri…este ceva vechi si corect….concurenta a existat dar nu la nivelul zilelor de azi….eliminarea rivalului si dominarea lui prin orice mijloace…..nu e corect si nici folositor pentru nimeni…..daca vrem ceva bun pe termen lung……dacă nu…stam in haosul actual……în care nu știm cât vom rezista……

  5. ”Vina” este de partea tuturor. Europa vine cu homosexualii, ideologia de gen dar si cu banii, cu părțile bune, țările vin cu apărarea tradițiilor lor, a intereselor lor naționale… este firesc. Lucrurile nu mai trebuie abordate în stil ”heyrup-ist”, engross. Toată lumea trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie discutate temeinic, bine argumentat. Un exemplu este dispariția veceurilor din curte… fapt care a condus la poluarea mai puternică a râurilor, prin creșterea deversarii wc-urilor din case, cu subst. chimice de curățire… Conținutul wc-urilor din curte se ducea în pământ f. lent, apa din urină ajungțnd în pânza freatică aproape curată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.