„Neobarbaria în care ne întoarcem e una foarte educată formal, dar lipsită concret de repere civilizaționale”

1

„Degenerarea societății nu este un fenomen exclusiv românesc.
De altfel, degenerarea societății noastre arată că, cel puțin din acest punct de vedere, suntem la fel de occidentali ca și rivalii noștri olandezi, dacă nu și mai bine.

Problema ține de educație, la toate palierele sale, educația de acasă, educația din școală și modelul pe care ți-l poate oferi societate (în epoca noastră, mai ales prin mass-media).

Cât timp ideologia învățământului occidental este ca școala să se muleze după elev, nu să forțeze elevul să se ridice la niște standarde, se întâmplă trei fenomene:
– nu mai apar elite autentice, muncite, pregătite, pentru că școala nu le mai oferă condițiile să apară;
– toți mediocrii ajung să se creadă elite pentru că e foarte ușor să bifeze criteriile educaționale;
– odată cu degenerarea elitei, apare și distrugerea firească a încrederii societății în lideri morali, spirituali, politici, academici….

Practic neobarbaria în care ne întoarcem, este una foarte educată formal, dar lipsită concret de repere civilizaționale.
Este, cum arăta Daniel Barbu, o formă de ateism, care nu este doar religios, ci este mai ales civic. Pur și simplu nu mai avem încredere în nimeni și nimic.
Și la București, și la Berlin, și la Paris, și la Washington, contestarea și ura au înlocuit orice proiect constructiv. Nu mai există elite pentru că 1) nu mai există școli de elite, 2) nimeni în societate nu mai are încredere în elite, de fapt.

Mass-media, principala responsabilă de acest dezastru, adevăratul cancer al lumii occidentale, în căutarea de profit, și implicit, de audiență, a tabloidizat societăți întregi.
Și a inventat ”elite”pe termen scurt, cât fac audiență.

De aceea e greu să vezi un viitor frumos pentru Occident.
Ori vom intra într-un ev media cu adevărat întunecat, ori ne islamizăm.
Știu că o să sochez, dar a doua variantă s-ar putea să fie mai bună decât prima”

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Corect! Umanitatea in ansamblul ei a intrat in faza de schzofrenie, fara gluma ori exagerare. Schizofrenia este cea mai grava afectiune psihica si consta in destructurarea totala a eului. Finalul omenirii este cel redat in filmele cu zombies.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.