Sănătatea în Coreea de Nord

3

Deși Coreea de Nord alocă doar 1 % din PIB pentru sănătate (30% alocă apărării și 10% învățământului) starea de sănătate a populației este excelentă. Spre deosebire de România, unde 7 români din 10 sunt bolnavi, în Coreea de Nord doar 1 din 20 coreeni sunt bolnavi. Explicația este simplă, politica de sănătate a Coreei de Nord este bazată pe prevenție, și nu pe tratament. În Coreea de Nord nici nu există cazuri de sida, sifilis, tuberculoză, boli psihice. Chiar și bolile cardio-vasculare, care în Occident sunt cauza a 80% din decese, în Coreea de Nord sunt extrem de rare.

Dar cum este posibil așa ceva, cum poate exista un astfel de sistem de prevenire eficientă a bolilor în Coreea de Nord, când în restul lumii regula e boala, iar sănătatea excepția? Sistemul medical nord-corean este ridiculizat de Occident, care ne impuie capul nu numai cu veșnica foamete din Coreea de Nord, dar și cu …lipsa de medicamente și aparatură medicală din Coreea de Nord. Medicii nord-coreeni văd lucrurile altcumva. Iată ce spun ei: „Cel mai mare dușman al omului este medicamentul (occidental) care tratează numai simptomele, și nu cauza, dar și distruge altceva, contraindicațiile de pe însuși prospectul din cutia de medicament dovedesc asta. Deoarece, după industria de armament, industria farmaceutică este a doua ca profit, Occidentul își otrăvește proprii cetățeni cu medicamente mințindu-i astfel că îi vindecă, dar, în fapt, îi exploatează prin asistența medicală acordată”. Și în Coreea de Nord există medicamente, dar medicamentele lor sunt obținute numai din gingseng și celebra marijuana (legală la ei), plante care au stat la baza tratamentului în Coreea în ultimii 5000 ani.

Priviți acum abordarea nord-coreeană a problemei sănătății și comparați-o cu a noastră, a românilor: Săptămânal fiecare nord-coreean major este supus la pulsoximetru, testul de 5 secunde al verificării oxigenului în corp. Li se pune un clips pe deget și aparatul le indică oxigenarea. Au sub 94 %… intra imediat la tratament. Dar de ce se face asta? Când oxigenul scade, globulele roșii din sânge purtătoare ale oxigenului nu se mai deplasează liber, ci se grupează formând cheaguri de sânge, adică viitorul stop-cardiac (inima), AVC (creier) sau embolie (plămâni). Români, când v-a făcut medicul de familie acest test banal, dar esențial pentru viața dumneavoastră? Scăderea oxigenului în corp este cauzat de …lipsa mișcării. Rezolvarea nu costă statul nord-coreean nimic, pentru că, depistata la timp, lipsa de oxigen se rezolvă prin obligarea celui în cauză la …mișcare. Toți cetățenii nord-coreeni sunt obligați să practice un sport, numai în Phenian sunt peste 200 de baze sportive cu nelipsitul teren de fotbal (apropo, sălile de fitnes sunt pline numai de …vârstnici, tinerii făcând alte sporturi). Preventiv, toți nord-coreeni, dacă nu sunt practicanții unui sport la club, sunt obligați să facă săptămânal 60 km mers cu bicicleta, de aici explozia de bicicliști duminica, mai ales în Phenian. Deci, banalul test cu pulsoximetru, făcut regulat, previne bolile cardio-vaculare, pentru că indică la timp lipsa oxigenului în corp, adică lipsa mișcării. În România, când medicul de familie are mulți bolnavi este mai bine plătit, în Coreea de Nord când are mulți bolnavi este… împușcat. Este direct răspunzător de starea de sănătate a oamenilor pe care îi servește.

Dar să merg mai departe cu abordarea nord-coreeană a stării de sănătate: cum se tratează totuși rarile boli cardi-vasculare în Coreea de Nord, dacă totuși apar? În circulația sângelui în corp doar 20% este preluat de vene și artere, restul de 80% fiind preluat de capilare (vase ultrasubțiri, cu lungimea totală de 140.000 km, care duc sângele la miile de miliardele de celule din organism). Spre deosebire de vene și artere, ale căror probleme pot fi depistate înainte ca acestea să se spargă sau să se înfunde, prin analize (cu substanța de contrast, în special) în cazul capilarelor acest lucru nu este posibil a fi depistat înainte, molecula substanței de contrast fiind mai mare ca grosimea vasului capilar, încât nu se poate stabili starea vasului capilar. Lipsa de oxigen blochează mai întâi vasele capilare, iar celula fără oxigen suferă un proces de tranformare, care prin evoluția lui duce la cancer sau diabet (apropo, la fiecare oră, un român își pierde piciorul din cauza diabetului și 20 de femei mor pe zi de cancer la sân). Dar blocarea unor vase capilare mai are un efect: mărește presiunea în restul vaselor de sânge, care în cazul venelor și arterelor înseamnă celebra tensiune arterială, care, la rândul ei, când ajunge la punctul critic duce la explozia vasului de sânge, cu finalul cunoscut. Cum se poate ști dacă sunt sau nu în organism zone cu capilare blocate? Medicina nord-coreeană știe întotdeauna foarte simpu: capilar blocat înseamnă nehrănirea celulei, care nu mai produce energie, deci …o răcire a zonei respective, perfect identificabilă prin termoscanare, adică verificarea cu o cameră de filmat specială a diferenței de căldura din organism. Se localizează astfel cu precizie zona unde nu funcționează celulele, deci locul de declanșare a bolilor. Durata investigației prin termoscanare este de 5 secunde.

A doua investigație obligatorie care se face în Coreea de Nord, după ce ești depistat cu deficiență de oxigen în organism? În nici un spital românesc nu se face, pe de-o parte pentru că nu interesează pe nimeni la modul real sănătatea dumneavoastră, pe de altă parte, chiar dacă ar fi depistată preciz zona cu celulele problemă (sursa bolii), medicina de tip occidental nu acceptă că celulele problemă pot fi reparate prin …desfundatul vaselor capilare și nu acceptă pentru că …nu cunosc o metodă, un tratament de desfundare a lor. Medicii occidentali ignoră vasele capilare și se concentrează la efect (umflarea venelor și arterelor, ca urmare a creșterii presiunii din cauza înfundării capilarelor) administrând medicamente care le dilata. Când trece efectul medicamentului dilatator, vena sau artera revine la nivelul ei normal cu consecința înfundării ei din nou, dacă nu este administrat din nou tratamentul. Deci, esti ținut sub tratament …cât trăiești, adică îmbogățești producătorii de medicamente. Numai că dilatările repetate ale venelor și arterelor le slăbesc și, mai devreme sau mai târziu, tot se sparg tocmai din cauza medicamentului dilatator. Medicii nord-coreeni nu recunosc ca medicament ceva ce nu rezolvă problema în …10 zile.

Medicii occidentali (și români) nu sunt interesați în prevenție, adică de oameni sănătoși, ci de oameni bolnavi, pentru că, cu cât sunt mai mulți bolnavi, medicii o duc mai bine. Așa că niciun medic de familie nu o să vă “streseze” cu testul pulsometrului (5 secunde) ori a termoscanării (5 secunde). În Coreea de Nord, odată depistat un bolnav prin pulsometru și termoscanare, începe tratamentul lui propriu-zis. Trebuie desfundate doar capilarele, că restul vine de la sine. Medicina occidentală nu cunoaște azi o metodă de desfundare a capilarelor, motiv pentru care nici nu deține vreo aparatură specifică. Medicina nord-coreeană cunoaște însă o metodă, ea susține că corpul omenesc este programat de natură la autovindecare (îți rupi piciorul, se prinde și fără medicamente) și autovindecarea este posibilă datorită pulsațiilor câmpului magnetic a Pământului. Ca să desfunzi capilarele nu trebuie decât să lași pulsațiile să-și facă treaba lor, adică… să mergi desculț cât mai mult pe pământ (atenție, pământ, nu beton, faianță, gresie), ca să ai contact nemijlocit cu el și îți și sugerează că dacă tot mergi pe jos, să o faci în jurul statuilor Iubitului Lider, care sunt zeci de mii în toată Coreea de Nord (ca să ajungă la fiecare, nu-i așa) unde cică pulsațiile sunt mai active (râdem noi, dar este posibil să fie cam ceea ce se întâmplă la mormântul lui Arsenie Boca, unde se pare că sunt vindecări nexplicabile științific). Apropo, ce senzație aveți când la ștrand sau în parc vă plimbați desculț?

Odată desfundate capilarele datorită pulsațiilor câmpului magnetic al pământului, trebuie urmat pasul al doilea, și anume, oxigenerea și hrănirea celulelor prin intermediul capilarelor, spre a stopa/contracara modificările nefaste din interiorul lor. Și cum se face oxigenarea cel mai bine? Prin …mișcare, adică prin ceea ce nu face occidentalul azi. Cea mai bună forma de oxigenare a organismului după medicii nord-coreeni este …bătutul pasului de defilare, pentru că te solicită (oxigenează), dar ritmul intră la un moment dat în ritmul pulsațiilor câmpului magnetic al pământului (de aici și manifestațiile extrem de frecvente în Coreea de Nord cu inevitabilul pas de defilare).

Pe lângă oxigen, celula mai are nevoie de vitamine și minerale, care trebuie să provină dintr-o hrană curată (fără „E”uri, cum ar veni). În Coreea de Nord este interzisă folosirea chimicalelor în agricultura. Apropo, ultimul mort de inimă în Coreea de Nord a fost prin 2013, în România mor zilnic peste 100.

Autor: Gheorghe Bozgan

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

  1. Eee noua Vesticii civilizati, evoluati, umani, „inalti” ne-au adus detergentii Caca-Cola, Red Bullshit, Hell Piss si alte otravuri de bauturi si mancaruri (hamburgeri, chipsuri, snacksuri, etc) care te omoara putin cate putin cu fiecare inghititura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.