Filoamericanii, filooccidentalii și noi, ceilalți, câți am mai rămas

7

Rusofobia unora este plictisitoare astăzi, pe lângă faptul că e evident patologică, precum este și americanofilia celor mai mulți, care refuză să vadă întreaga realitate a unor raporturi de supunere necondiționată și servilism mizer. Bineînțeles, și invers lucrurile stau la fel, cu excepția unor raporturi cu Rusia și raportări față de Rusia care nu există aproape deloc.

În genere, femininul sufix „filie” nu poate defini decât o nonpersonalitate, un noncaracter, din simplu motiv că un om integru și „așezat” nu se poate lăsa exprimat, în parametrii săi, ca personalitate, în nicio împrejurare, de ceea ce poate fi cel mult o simpatie, o înclinație, o preferință pentru un popor anume, valorile, cultura sau realizările sale, în general.

„Filia” se găsește întotdeauna în spațiul patologicului, ca și fobia, fiind nu numai un semn al slăbiciunii unei minți prost instruite, dar este simptomul unei minți degenerate, care poate așeza un lucru, un singur lucru, și un lucru neînsemnat, într-o ordine superioară a lumii, în centrul preocupărilor sau chiar vieții sale.

Cel mai bun exemplu este arghirofilia, lăcomia de bani, iar cel mai puțin nociv pentru tine și mai ales pentru ceilalți este bibliofilia, pasiunea nebună pentru carte. Ambele însă sunt excese și „dăunează grav sănătății”, celei mentale.

Acești oameni, -filii sau -fobii, ar trebui să fie de neînțeles, și de hulit, asemenea iubitorilor de idoli din timpurile biblice. Pentru că manifestarea filiei, a atașamentului necondiționat, este idolatrie. Biblia comanda un singur idol adevărat și un singur ideal de atins: Dumnezeu și împărăția Sa. Iar acest comandament al unui singur ideal însemna situarea omului întru Dumnezeu și a lui Dumnezeu în om, împlinirea de sine, trăirea în acord cu tine însuți, care e singura înțelepciune. Restul era deșertăciune („Căci între toţi înţelepţii neamurilor şi în toate împărăţiile lor, niciunul nu este ca Tine”. „Toţi laolaltă sunt proşti şi fără minte, ştiinţa idolilor nu este decât deşertăciune, e lemn!”). „Lemn” aici semnifică neînsuflețit, pentru că nu poate exista devoțiune și idealism curat în a imita comportamente și mentalități. Acestea se pot regăsi doar în aspirația intimă de a te căuta și împlini cu adevărat pe tine însuți.

„Atunci se arată omul cât este de prost cu ştiinţa lui, şi orice argintar rămâne de ruşine cu chipul lui cioplit; căci idolii lui nu sunt decât minciună şi nu este nicio suflare în ei; sunt un lucru de nimic, o lucrare înşelătoare, şi vor pieri, când va veni pedeapsa” (Ieremia 10:1-15). Idolii sunt predestinați pieirii.

Astăzi aproape întreaga clasă politică românească se autodefinește ca filoamericană sau filooccidentală. În termeni biblici: se închină idolilor. Ba mai mult, orice luare de poziție de pe tărâmul naționalității, apărării interesului național, este condamnată de acești idolatriii ca „antimericană” sau „antioccidentală”. Ultimul exemplu este și cel mai bun: discursul candidatului Liviu Pleșoianu la congesul PSD de la sfârșitul lui iunie 2019 a fost calificat de câștigătoarea președinției PSD, Viorica Dăncilă, ca fiind „antiamerican” și „antioccidental”. Fără îndoială, în puținătatea minții ultimului personaj acționează niște reflexe condiționate care îi scapă oricărui control rațional. Afirmarea naționalității, a interesului național, a Sinelui, a ajuns să fie acum văzută ca o atingere, o știrbire a imaginii absolute a Idolului Suprem. Pentru că „filia” este irațională, bineînțeles, ca și „fobia”.

La cei mai mulți americanofilia este direct proporțională cu rusofobia și, în pofida faptului că unii dintre ei sunt înzestrați cu arme intelectuale, de împrumut, și capacități reale, care par desăvârșite, lor le lipsește înțelepciunea. De fapt, îndărătul acelor susțineri neocondiționate pentru americanism și occidentalism, care par logice și perfect rezonabile, se găsește pulsând ascuns instinctul de conservare pentru un anumit mod de viață, dat de ceea ce este de acum o ocupație a țării noastre.

Fie la „stânga”, fie la „dreapta” ocupantul are susținătorii său afiliați pe care îi ține într-o dependență nu numai fizică, a pozițiilor ocupate, prin concursul de împrejurări de a fi „filo”, dar și morală, pentru că fără „filie”, adică copierea modelului de comportament impus (în modul cel mai concret de către ambasade), acești oameni pur și simplu nu ar mai ști ce să facă. Iar apoi cealaltă extremă irațională, fobia, rusofobia, în ține pe calea cea… ”dreaptă”.

„Ai devenit sluga americanilor, bă!”, în spune un român președintelui Iohannis, la Iași, de Ziua Unirii, în 2016. Iar președintele acelei țări a cărei lider, Nicolae Ceaușescu, în 1989, după plata datoriilor externe, proclama „independența economică și politică”, nu putea spune în 2016 că nu e sluga nimănui, că e independent, că ar conduce o țară liberă, el răspunde: „Decât a rușilor, mai bine așa!”…

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

7 COMENTARII

  1. pai 45 ani am fost slugi la rusi…apoi i-am rugat in genunchi pe americani sa ne primeasca in NATO, ca sa scapam de rusi(ca oricum puterea politica era prorusi/de la rusi)…si acum can USA a investit deja 3,7 mld.euro la kogalniceanu/deveselu si turda,AUOLEO ne-a luat suveranitatea si hai inapoi la rusi ca acolo se FURA de se rupa FARA a dea socoteala….penalii tot penali !!!

  2. Pleșoianu, este mai Om, decât robotul președinte! Adică este mai viu, mai de al nostru. Are limba noastră românească, definită ca maternă nu rârâitul sau gânguritul altora. Numai între noi suntem frați, ceilalți sunt venetici și alogeni, deci chiriași ori musafiri pe termen lung. Noi suntem daci!

  3. Aiurea…, nici un român sănătos la cap nu este filoamerican…!
    Se declară filoamericani toate șulfele kaghebiste, javrele-spion francez și gunoaiele-spion german numai așa, la plesneală..!
    Dacă vreunul dintre acești oligofreni are impresia că spionii americani nu știu exact ce hram poartă fiecare, se înșală amarnic…!!!

  4. Da pentru ca am cerut cu insistență sa ne primească în cercurile lor si ne_am luat niste angajamente fara sa ne oblige nimeni,iar acum lichelele pesediste nu mai vîr sa le respecte.Distrug credibilitatea României ,cu consecințe nefaste pentru poporul roman.Daca nu mai vor cu Occidentul sa spuna clar ,ca vor cu rușii pentru ca nu exista cale de mijloc si sa întrebe poporul.Poporul a răspuns de două ori ,odata l referendumul pentru familie si odata la referendumul pentru justiție ca vrea cu Europa ,ca vrea cu americanii.Voi rusofililor care aveti trădarea în sânge de la înființarea PCR ,puneti piedici bietului popor roman în drumul sau către civilizatie,libertate si prosperitate.Cand ai semnat cu americanii,cu UE ca vei respecta statul de drept,separarea puterilor în stat,independența justiției,luptă împotriva corupției și acum nu mai vrei este un atac împotriva aliaților occidentali ,aceste atacuri făcând jocul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.