Japonezilor le-a ajuns cu „civilizația americană”! Noi când ne deșteptăm, române?!

1

Occidentalii s-au înșelat de câteva ori foarte grav în istorie. Și să nu vorbim despre cele două războiaie mondiale, prin care au devastat bucăți bune din lume, și nici despre sistemul universal al capitalismului prin care pârjolesc întreaga lume în căutarea profitului și al banului, singurul zeu care le-a mai rămas. Să ne oprim la Darwin, care le-a venit cu teoria evoluției și care Darwin spunea cam așa: „Cea mai mare minune a lumii ar fi să-i civilizezi pe japonezi”.

Darwin nu era nimic altceva decât exponentul orgoliului și aroganței caracteristice cu care occidentalii au împânzit lumea distrugând alte civilizații, considerate inferioare, pentru a o impune pe cea proprie. Fără îndoială, civilizațiile celor care se numesc astăzi „amerindieni” sau cele din întreaga Asie, ultimul continent răscolit de mari războaie (Coreea și Vietnam) produse de intervenția occidentală și comunism (un alt produs al occidentalilor și civilizației lor), nu erau câtuși de puțin inferioare, ci doar se aflau pe o altă treaptă pe scala istoriei.

Occidentalii nu au făcut însă nimic decât să profite de superioritatea lor, în special tehnică și mai ales militară, pentru a le supune și exploata. Resortul, mobilul mai mult sau mai puțin direct al apusenilor a fost mereu același oriunde i-ar fi dus a lor „civilizație superioară”: JAFUL! Iar acest modus operandi a funcționat aproape peste tot. Mai puțin în Japonia! Este unica țară care, conștientă tocmai de decalajul său istoric, a importat singură elementele necesare dezvoltării din civilizația occidentală, pe care le-a adaptat, fără a renunța la nimic din ceea ce trebuia să rămână japonez. Unica!

Iar astăzi și de câteva decenii Japonia civilizează lumea. Contribuțiile sale la dezvoltarea tehnologiei au ajuns în mâna oricărui occidental, care, printr-o imensă întorsătură ironică a istoriei: a trebuit să plătească, de data asta!, pentru a le deține!

Japonia, o țară practic lipsită de orice resursă naturală, care trăiește pe pietre, este a treia putere economică a lumii, una dintre cele mai educate țări din lume, cu unul dintre cele mai scăzute nivele ale corupției. Și, bineînțeles, toate acestea nu puteau deveni realitate fără japonezi.

Românii ar putea crede cu mintea lor de astăzi că occidentalii au făcut toate astea pentru japonezi, cum ar trebuie să facă și pentru noi. Nu, nu a fost așa, a fost tocmai pe dos! Ghici ce? Japonezii au făcut capitalism și au practicat dezvoltarea, precum o face China astăzi, fără mesianicele „investiții străine”, pe care încă le mai așteaptă ai noștri cu gura căscată, în sus, ci prin forțe proprii, prin companii proprii. Iar despre Sony, Toshiba, Fujitsu, Nikon, Panasonic sau Canon, despre Toyota, Honda, Nissan sau Mitsubishi, despre Hitachi a auzit până astăzi toată lumea.

Pentru că acești japonezi au ceea ce debordează la occidentali și îi deranjează cel mai mult la alții: orgoliu și mândrie proprie.

Da, Darwin a greșit în privința niponilor, așa cum occidentalilor li se tot întâmplă, iar Hitler, cu toate că noi, toți albii, suntem învățați să credem că ar fi considerat arienii rasa superioară, îi considera egali, hotărât să împartă lumea cu ei la sfârșitul războiului. Dar o altă greșeală a occidentalilor este că nu învață istorie, ci povești ale învingătorilor despre istorie.

După război, Japonia nu s-a închinat nimănui, împăratul lor nu a sărutat mâini străine, nu și-au plecat capul, ci și-au acceptat istoria și au mers mai departe, adaptând, inclusiv sistemul politic occidental, păstrând cea ce este profund japonez și inovând. Iar astăzi țara, deși este o puternică economică a lumii, nu se conformează politicii mondiale a deschiderii față de emigranți, hotărâtă să rămână japoneză.

Japonezii îi vor pe „supracivilizații” de astăzi ai lumii cât mai departe de civilizația lor

„Demnitate națională” s-ar numi acel element pe care îl regăsești ca un fir roșu în istoria japonezilor și care i-a făcut ceea ce sunt astăzi. Iar ce dă notă distinctă în relația cu universalistul occident este aceea că au acceptat și au adaptat, fără a îmbrățișa, dar mai ales că au dezavuat și respins ceea ce aducea atingere propriei civilizații, propriilor valori. Japonezii au dintotdeauna ca valori munca și corectitudinea, și nu importă „valori occidentale” pe care nu le înțeleg și care intră pe contresens cu propriul lor mers istoric. Precum… dar mai este nevoie să spunem cine?!

Iar astăzi, dragii noștri români iubitori ai „civilizației americane”, japonezii nu știu cum să mai scape de americani. Da, da, chiar așa! Închipuiți-vă numai! Le-au venit americanii, fără a-i aștepta deloc, și acum nu știu cum să-i facă să plece! Nu se sfiesc deloc să vorbească despre gonirea yankeilor, pripășiți în câteva baze militare după război. Pentru că e cunoscut că acolo unde ajung acești cuceritori moderni nu mai pleacă!

Recent guvernul nipon a achiziționat o insulă de la un privat pentru a-i tot muta puțin pe „supracivilizații” de astăzi ai lumii cât mai departe de civilizația lor, pe care japonezii, spre o mare deosebire de noi, și-au înțeles-o și și-o respectă. Așa cum se respectă pe ei înșiși. Ooo, ce deosebire!!! În plus, în ciuda sălbăticiei individualiste pe care o aduce capitalismul, niponii au înțeles să rămână solidari și să aibă țeluri comune.

La mijlocul lui 2016, peste 50.000 dintre ei manifestau pe insula Okinawa împotriva prezenței bazelor militare americane și a comportamentului „civilizaților”. Și ca să o spunem pe cea dreptă: soldații americani sunt cei mai proști dintre americani. Ceea ce este …foarte greu de atins!!! Ca să fim și mai clari: ca să fii soldat american nu trebuie să știi absolut nimic despre absolut nimic, decât să răspunzi la comenzi și apoi să păstrezi aparențele unei ființe umane și să cultivi teribilismul tembel al „unicității americane” promovat prin filme. Principalul deziderat al trogloditului care molfăie ciungă este „to have fun”. Iar în colonia România soldatul american trebuie să se simtă bine. Doar e stresat: ne apără de dușmanii noștri invizibili și omniprezenți, rușii.

Protestul venea după violarea și asasinarea unei tinere nipone de către un fost pușcaș marin. Era cel mai grav incident din regiune din acea vreme în care fuseseră implicați militarii americani. O altă manifestație, care a strâns 85.000 de japonezi a avut loc în octombrie 1995, când s-a protestat după violarea unei fetițe de 12 ani de către trei militari americani.

În 2016, politicienii și organizațiile din sudul țării, chiar guvernatorul prefecturii regiunii, au semnat un manifest prin care au cerut retragerea tuturor bazelor americane din Okinawa, unde se află majoritatea instalațiilor militare ale SUA din țară. În text se mai solicita revizuirea acordului din 1960 între Japonia și SUA care, ca și în România și peste tot, reglementează jurisprudența asupra acestor baze și a personalului și care prevede că suspecții de delicte pe teritoriul nipon să răspundă în fața justiției americane.
Mai mult, culmea „infatuării”!, participanții la protest au cerut Casei Albe să-și ceară scuze familiei tinerei ucise și tuturor locuitorilor din Okinawa.

Japonezii se săturaseră de „civilizația americană”, pentru că, printre altele, la 20 mai 2016, un fost militar american care lucra la baza Kadena fusese reținut pentru violarea și asasinarea unei localnice de 20 de ani, iar în martie un pușcas marin fusese arestat după ce violase o turistă nipona la Naha, iar o femeie din armata americană fusese reținută în iunie în aceeași localitate pentru că a condus beata și a provocat un accident.
Dar japonezii nu au trafic de ființe umane și nici prostituție. Poate pentru că ei chiar se consideră ființe umane și se tratează unii pe ceilalții ca atare…

După toate actele de „civilizație” și protestul firesc al niponilor față de această „aculturație”, SUA le-au interzis tuturor militarilor americani din Okinawa să-și părăsească bazele începând cu orele 22:00 și să consume alcool în afara bazelor, iar autoritățile nipone au trimis patrule speciale pentru a supraveghea zonele din apropierea bazelor militare și barurilor de noapte. În Okinawa sunt staționați mai mult de jumătate din cei aproximativ 47.000 de militari pe care Washingtonul îi menține în Japonia.

„Se evită un scandal cu americanii”, se acceptă supunerea necondiționată

În România autoritățile sunt implicate în cu totul altfel de acte față de soldații americani, faptele și comportamentul lor: protecția absolută în detrimentul propriilor cetățeni. Cazurile de scandal și bătăi ale soldaților americani de la baza Mihail Kogălniceanu sunt mușamalizate chiar de poliție, iar despre cel mai de actualitate subiect, pe care îl vom desemna generic prin „Caracal”, un fost șef al biroului relații publice la STS putea spune: „se va evita un scandal cu americanii”.

Pentru că, dacă în Japonia oamenii ies în stradă atunci când un soldat american violează, iar autoritățile decid să izoleze „infecția” americană, în România infecțiile occidentale sunt promovate prin parade și acceptare largă, de masă.

Pentru că în România orice tratare a ocupației occidentale asupra țării, prima ocupație din istorie îmbrățișată chiar cu entuziast de un popor divizat și îndobitocit de „entertainment” și dezbateri sofistice aiuritoare la care se dedă întreaga „opinie publică”, se lovește de acuzația capitală de sprijin a Rusiei, un dușman istoric devenit imaginar. Iar imensul cerc vicios se închide atunci când, pe baza acestei fobii antirusești, cetățenii români, în frunte cu „autoritățile” și cei autoerijați în „opinie publică” și „societate civilă”, acceptă sau trec cu vederea orice deviație, orice abuz, mergând de la intervenția deschisă în afacerile interne ale ambasadei, până la prostituție endemică în zonele în care ne-am pricopsit cu „civilizații”.

Și dacă despre „Caracal” nu veți afla prea multe este pentru că există un acord tacit între autorități și „opinia publică” a presei principale de a nu deranja măcar marele „partener strategic”. „Se evită un scandal cu americanii”, se acceptă supunerea necondiționată.

Japonia este cunoscută de români drept „țara soarelui răsare”. Și pe drept cuvânt, am putea spune: dacă în România soarele răsărea de la Moscova, iar acum răsare de la Bruxelles sau Washington, pentru japonezi soarele răsare de pe propriul steag… Așa cum trebuie să fie!

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.