Angajații de la Muzeu și Bibliotecă se culturalizează între ei

0

Când vă zic că-i distractiv să trăiești la Vaslui, voi că nu, că e greu… Dar, priviți aici: angajații de la Muzeu s-au întâlnit cu cei de la Bibliotecă (le-a fost ușor, sunt în aceeași clădire), într-o sală de-a celor dintâi, care le-au povestit colegilor bugetari niște chestii. Bine, o să spuneți că mai degrabă era invers, că bibliotecarii au… carte multă și au ce povesti. Dar nu ăsta e subiectul acu’. Muzeul, instituție publică, cea mai publică, a organizat o „conferință” despre mareșalul Constantin Prezan. Au chemat colegii bibliotecari de alături, un coleg de la Constanța, pe președintele unei asociații cu numele mareșalului, iar armata a trimis un gradat, pentru puțină diversitate și… asta e tot. Publicul? Care public?! O singură bătrână care ar participa la orice. Practic și concret… niciun public! Dar la sfârșit au numit asta „conferință”, iar prin presă a apărut ca „eveniment public”. Se înțelege! Ba chiar, după cum vedeți, s-a scris că mareșalul a fost omagiat „cu fast”. Bre, „cu fast”! Deci, a fost un succes absolut!! Vă imaginați cum e când cineva e doar omagiat? Participă numai angajații muzeului, la o șuetă…

Tot „cu fast” vor trece „conferința” la sfârșitul anului în raportul de activitate al instituției, iar președintele Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu ne va vorbi despre prodigioasa activitate a muzeului, care are o mulțime și fastuoase activități.
Așa se face treaba, pe principiu „ziua trece, leafa merge” și nu vă gândiți că cei din conducerea Consiliului nu ar cunoaște schema și „parteneriatul cultural” dintre cele două instituții. Vicepreședintele Vasile Mariciuc a fost prezent la „conferința” interinstituțională, pentru că oricum se plictisea în birou, și îi cunoaște pe toți angajații, cărora le-a și susținut un expozeu „strălucit”. Între ei, acolo… Nevoie de voi au doar la leafă, pentru că sunt plătiți din bani publici.
Nu trebuie să vă mai spun că și angajații Muzeului participă la activitățile Bibliotecii. E firesc, oameni suntem! Trebuie să se „participe” între ei. Dacă nu ei, atunci cine?! Publicul? Care public?! Iar gândiți greșit, ca și cum Muzeul ar avea vreo legătură cu noi, restul… Atât timp cât angajații celor două instituții se au ca frații și se culturalizează între ei, nu mai au nevoie de nimeni!

Păi, și eu când vă zic că la Vaslui e cu umor nu numai în timpul festivalului internațional, voi că nu, că e grele. Ce-i drept nu sunteți bugetari și nu știți multe despre viața dulce din aceste instituții în care totul e pe „las’ că merge și așa”, „mulți văd, puțini cunosc” și alte principii de viață lungă pur românești.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.