NATO și „fericirea” de a fi sacrificați

3

În urmă cu 500 de ani, românii erau mult mai inteligenți decât sunt astăzi. Ar putea părea o afirmație arbitrară, dar lucrurile se văd altfel dacă raportăm inteligența la propria lor viață, iar acesta este singurul mod de ați manifesta „glagoria” care contează, în definitiv.

Răzeșul lui Ștefan cel Mare știa prea bine ce-i folosește și ce îi este dăunător, cunoștea „rostul” tuturor lucrurilor care îl înconjurau. Nu exista nimic din ceea ce aude să nu-l înțeleagă. Nu putea exista! Iar când veneau turcii era simplu: trebuiau să meargă la „oastea cea mare” și să-și apere casa, glia și țara.

În zilele noastre, însă, întâlnești o sumedenie de idioți, mai ales pe siteurile de socializare, care se pronunță asupra a orice, inclusiv asupra politicii mondiale, fără să fi înțeles absolut nimic. Dar absolut nimic! Dar au televizor si internet și au auzit chestii.. Dacă, de exemplu, îi spui unui asemenea dobitoc, care crede că trebuie să fie cea mai mare fericire faptul că România este integrată în NATO, pentru că „ne apară de ruși”, că tocmai în această realitate stă prezumtiv cea mai mare nenorocire care i s-ar putea întâmpla României, el se blochează. Dacă îi explici că dacă apărarea asta de ruși, marea sa teamă instinctivă, ar deveni efectivă, în cazul unui conflict cald NATO-Rusia, România ar fi pulverizată, se crispează. Dacă îi arăți cu degetul pe hartă că suntem (noi, și nu polonezii, nu slovacii și nici bulgarii, care nu au frontieră deschisă cu Rusia, cum poate fi considerată Marea Neagră, și nu sunt în „calea năvălirii”) pionul la înaintare, de sacrificiu al Occidentului și ținta predilectă, prima „ochire” a Rusiei în caz de conflict, tocmai din cauza bazelor a căror rachete pot atinge teritoriu „muscalilor”, el nu mai are ce să replice și atunci se refugiază în sloganurile auzite la televizor și violență verbală, nu poate decât să ragă sunete cunoscute și să-și arunce îndărăt copitele.

Pe vremea lui Ștefan cel Mare existau mai puțini tâmpi printre români, moldovenii de atunci, pentru că existau puține și simple lucruri de înțeles și reușeau aproape toți, foarte probabil. Acum cretinii se manifestă plenar, fac politică, dezbat geopolitica „mondeală” din auzite, se fandosesc în europeni, se erijează în culți cu imbecilitățile recunoscute ale altora, doar mai puțin retardați, dau lecții la tot pasul pe baza a trei noțiuni pe care le-au deprins. Iar dacă îi contrazici indicându-le simplu …evidența, te etichetează și te bălăcăresc precum niște mujici, mult sub nivelul de civilizație al țăranilor lui Ștefan, care aveau și un Dumnezeu… Proști, da’ hotărâți!…

Loading...
loading...

3 COMENTARII

 1. Crede cineva că război de va fi doar o țară va deveni țintă? ÎNSEAMNĂ CA HABAR NU AVETI DE NIMIC SI NU ATI ÎNVĂȚAT NIMIC DIN ISTORIA RECENTĂ A LUMII

 2. Un eventual conflict cu rusii ar distruge pur si simplu tara si ar fi un dezastru pentru poporul roman. Nu cumva pentru acest fapt suntem impinsi in fata sa avem o atitudine ostila Rusiei, cu declaratii belicoase la adresa acesteia? Cred ca ar conveni de minune prietenilor nostru unguri, bulgari sau ucrainieni, sa avem un conflict cu rusii, sa ne fie distrusa tara, cu consecintele de rigoare, avand in vedere relatiile Romaniei cu aceste tari?

 3. Un popor incapabil de a se iubi!!!

  Sute, chiar mii de ani de epurare etnica
  curg astazi prin venele unui popor strabun,
  un neam atat de virusat si infectat de frica,
  incat se-nclina doar in fata la ne-bun!!!!
  Nimic din ce-i a lui, nu-i apartine, chiar refuza
  Tot ce ai lui calai ii jefuiesc,
  Imbratisand iluzia satanico-confuza,
  cum ca nimicurile altora, ii trebuiesc!!!!!
  E re-numit si poreclit de altii,
  Inghesuit si stramutat, de cine-a vrut,
  Chiar daca din seminta lui se trag gialatii,
  Cei ce astazi il urasc, atat de mult.
  Un fost gigant ce isi iubeste amorteala,
  isi venereaza moartea si calaii,
  Un Guliver hranit doar cu momeala
  acestor aschimodii ce latra ca dulaii.
  L-au impartit in mii si mii de feluri,
  Azi trupul nu-i mai e una cu mintea
  Nu mai traieste, ci exista-ntre dueluri
  Si luptele ce i-au coborat fruntea.
  Putinii lui copii ramasi, azi il urasc,,
  Se lasa dezbinati si invrajbiti de viermii
  Care nestingheriti se lafaiesc
  In tot ce a fost el de-alungul vremii.
  I-au furat visuri, teluri, chiar si ganduri,
  I-au violat si incestat trecutul,
  Si i-au rescris istoria prin furturi,
  Prin crime, prin tradari….i-au taiat gatul.
  Azi, mintea-i e sedata cu a lor venin,
  iar inima-i un cuib, plin cu al lor oua.
  Ce cresc si se dezvolta intr-un fel meschin,
  Caci fiecare se-nmulteste-n noua.
  Pina si orizontu-i vag, ii este frant,
  E doar o stana adormita peste veacuri
  Iar existenta lui e un mormant
  in care parazitii gasesc leacuri!!!!!!!!!!!!

  Turda
  28,08,2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.