„Educaţia fără religie va produce doar diavoli inteligenţi”

1

„Educaţia fără religie va produce doar diavoli inteligenţi”, a spus cândva Ducele de Wellington (cel care l-a învins pe Napoleon la Waterloo).

Diavolii devin tot mai vicleni, tot mai inteligenţi – în special când vine vorba să îşi camufleze adevăratele intenţii. Dar îi vom recunoaşte de fiecare dată după un test care nu dă greş: ei se tăvălesc, fac spume şi o iau la fugă când aud de tămâie; şi de aghiasmă”

„Înţeleg că diavolilor nu le place aghiasma. Înţeleg că nu le plac nici slujbele, nici preoţii, nici referirile în spaţiul public la Dumnezeu. Şi că duc o luptă continuă pentru eliminarea tuturor simbolurilor religioase din instituţiile de stat, din spitale, din şcoli. Şi pentru trimiterea oricărui element creştin, al oricărei forme de religie organizată tradiţională în spaţiul privat – sau în exil.

Trebuie să înţelegem, însă, că ceea ce rămâne după ce ai eliminat din spaţiul public religia organizată, tradiţională, legitimă nu este vidul şi nu este „neutralitatea“. Acel spaţiu va fi foarte repede ocupat de o altă formă de religie – de o religie seculară, extrem de dogmatică. „Toleranţa“ foarte selectivă a secularismului actual este orice; numai tolerantă nu. În fapt, această „toleranţă“ devine, pe zi ce trece, tot mai vicioasă şi mai tiranică.

Atenţie, aşadar. Diavolii devin, într-adevăr, tot mai vicleni, tot mai inteligenţi – în special când vine vorba să îşi camufleze adevăratele intenţii. Dar îi vom recunoaşte de fiecare dată după un test care nu dă greş: ei se tăvălesc, fac spume şi o iau la fugă când aud de tămâie; şi de aghiasmă.

Cătălin Sturza

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. „Imbecilizarea religioasa” a Poporului Roman este calea predilecta impusa de „Marile Putori” vinovate de crime, jafuri, si sclavie pentru care nu au platit inca- sa dezarmeze, sa ingenuncheze si sa mentina Romania ca colonie apuseana pana la dezintegrarea ei ca Stat si pana la disprirtia Poporului Roman ca Neam!
  Toti, dar absolut toti, acedemicienii, politicienii, popii ortodocsi si de ale confesiuni religioase, analistii politici si intelectualii-asta daca cumva Poporul Roman mai are intelectuali- se fac vinovati de Tradare de Tara si Neam si ei trebuie sa fie marginalizati, cercetati, condamnati si „executati” in regimm de urgenta prin „TRAGERE IN TEAPA! PENTRU SI NUMAI PENTRU SALVAREA ROMANIEI DE LA DEZINTEGRARE CA STAT SI PENTRU SALVAREA POPORULUI ROMAN DE LA DIPARITIE CA NEAM!
  AI AUZIT BOR? AI AUZIT ACADEMIE ROMANA! -doua istitutii capuse de „interes national”? Ati auzit!
  Virgil Ciuca
  Bucuresti
  7 oct 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.