România anapoda – pensionar de mii de lei la 39 de ani, zilieră de câțiva lei la 83 de ani

0

În prima imagine este Parascheva Lungu, din Săgeata, județul Buzău, care, la 83 de ani, muncește cu ziua prin sat, pentru câte 5 lei și o cană de lapte, spre a putea trăi de pe o zi pe alta și să-și îngrijească fiul de 55 de ani bolnav.

În a doua este Dumitru Daniel Chirilă, propus de Viorica Dăncilă în septembrie 2019 pentru funcția de ministru de Interne, licențiat la 28 de ani și pensionat la 39 de ani, în 2017, cu 7.583 de lei retribuție lunară.

Întrebarea firească este CE A PUTUT SĂ FACĂ acest Chirilă până la 39 de ani pentru a merita o asemenea sumă lunară pentru tot restul vieții sale îndestulate de pensionar, din banii noștri, ai celorlalți, și CE TREBUIA SĂ FACĂ Parascheva Lungu pentru a putea trăi liniștită decent până la sfârșitul zilelor, atâtea câte le mai are, măcinate de boli, nevoi și necazuri.

Răspunsul:

Primul a făcut școli de partid, precum „Colegiul Național de Apărare”, și a adunat diplome, slujind apoi comod politrucii de la vârf. În vreme ce cea de-a doua a făcut munca de jos întreaga viață fără nicio șansă de a-și îmbunătăți condiția, din cauza lipsurilor. Primul e un slugoi de doi lei, cu toate demnitățile adunate, cea de-a doua este însă o femeie simplă și demnă, în toată sărăcia sa.

Asta e România, țara în care haimanalele care au făcut asemenea lucruri posibile vă cheamă din nou să îi alegeți, iar pentru asta vă vorbesc despre „dreptate” și „adevăr”…

(Absolvent al facultății de Drept la 28 de ani, fostul adjunct de șef de post din comuna Punghina (Mehedinți), Daniel Chirilă (vezi foto – al treilea din stânga), se pensionează la 39 de ani cu o pensie de 91.200 lei pe an. După ce absolvă Colegiul Național de Informații de la academia SRI, Chirilă ia mastere pe bandă rulantă la fel de fel de facultăți private, timp în care devine ofițer la fosta Doi și-un sfert, consilier de președinți la diverși giganți IT sau în domeniul infrastructurii comunicațiilor pentru care nu are nicio pregătire. Propunerea sa la conducerea Internelor, făcută joi de Dăncilă, l-a prins pe tânărul pensionar pe post de secretar de stat în MAI).

(Pentru o mătură și o buruiană scoasă, tanti Chivuța primește un litru de lapte și 5 lei, ori, iar dacă merge mai jos, pleacă acasă cu câteva roșii, niște ardei și castraveți. Ciroza l-a pus la pat pe fiul ei de 55 de ani. Bărbatul nu mai poate munci, iar ajutorul social și pensia mamei sale se duc, în mare parte, pe medicamente. Tanti Chivuța e nevoită, așadar, să muncească pentru amândoi).

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.