UNESCO Decide: Chiloți pe Nudurile din Marmură (Nu-i Satiră)

2

Pe de o parte, aplaudăm toate nebuniile, acceptăm nuditatea aproape explicită de străzi, în online și în ziare, dezinhibarea deplină a unor dezaxați pe străzi, cu ocazia unor marșuri ale „libertății”, pe de altă parte li se cere artiștilor să reprezinte omul așa cum cere o etichetă, tocmai atunci când și-au propus să-l reprezinte mai bine, în naturalețea sa. O lume nebună, care nu se mai înțelege pe sine!

Sterie Ciumetti, în Incorect Politic:

UNESCO i-ar cerut artistului plastic Stéphane Simon să acopere sexul unor nuduri din marmură expuse la sediul organizației din Paris, pentru „a nu răni sensibilitatea publicului”, iar acesta a optat să facă acest lucru cu ajutorul unor piese de lenjerie intimă.

M-am născut prea târziu să văd Sarmizegetusa în toată gloria.

M-am născut prea devreme să văd colonizarea spațiului.

M-am născut exact la timp să văd cum Unesco decide să pună chiloți pe nudurile din marmură. Pentru a nu răni sentimentele cuiva.

Este limpede că trăiesc într-o societate.

Aceia care laudă occidentul pentru înaltul grad de civilizație au ce să laude. Este atât de civilizat încât a adoptat absurdul ca stare de fapt, plonjând cu repeziciune în noaptea minții.

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediția din 14 octombrie a publicației franceze «Le Point», aceasta a scris despre „surpriza dezagreabilă” rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie 2019.

Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului «In Memory of Me», au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, „pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane”.

Informația a provocat indignare pe rețelele de socializare online, internauții denunțând absurdul situației.

„A fost abordată chestiunea nudității statuilor”, a declarat artistul. „Înțeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearșaf și, în funcție de vizitatori, să acopăr sexul statuilor”.

Propunerea nu a fost înțeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizației l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor. Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, „consternat”, a propus să își îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă.

Contactați de presa franceză, reprezentanții UNESCO au spus că „nu le-au impus nimic artiștilor”, recunoscând totodată că este vorba despre „o eroare”.

„Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă”, potrivit reprezentanților directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Acest plonjaj este spectaculos.

Societatea este un tren pe șinele progresului sub călăuzirea vatmanilor aleși. Pasagerii jubilează!

Există oameni care se supun mutilării; de bunăvoie și nesiliți de nimeni, ba chiar plătesc bani grei, apoi ies cu curcubeul în aer și se mândresc cu bolunzeala lor.

Există “savanți”care au găsit în canibalism soluția pentru salvarea planetei de la armagheddonul climateric.

Și există instituții mondiale culturale care cer artiștilor să acopere nudurile din marmură.

Spune drept, nu simți că progresăm?

Loading...
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.