„Așa s-o făcut lumea de rea că mă mir că se mai face ziuă…”

2

„Deschid pagina de Facebook și sunt întrebat ‘La ce te gândești, Florin?’ Vă spun eu la ce mă gândesc.

O viață întreagă, am căutat să vă spun lucruri frumoase, să vă bucur, să vă aduc speranța în suflet, să vă descrețesc frunțile prea încărcate uneori de griji. Am ajuns astăzi, la 83 de ani, să fiu forfecat în fel și chip și analizat și judecat, de cine mă rog?! Era o vreme când ziariștii erau respectați. Făceau parte dintr-o clasă de intelectuali și nu o dată din rândurile lor se remarcau eseiști, poeți, scriitori de valoare. Astăzi, vă las pe voi, cei ce citiți aceste rânduri, să le apreciați…’calitatea’.

Aflu de prin ziare că sunt fotografii și o filmare cu mine și Pomohaci, că suntem nu numai buni prieteni ‘de spriț’, ci sunt un membru al familiei lor și tot așa. Mai întâi de toate, eu n-am fost prieten ‘de spriț’ cu nimeni. N-am avut chestiile astea cu sprițul și cu restaurantele și asta vă pot spune toți colegii mei, care mai sunt în viață. Nu cred că în toată viața mea am băut mai mult de cinci sticle cu vin. În al doilea rând, pe Pomohaci l-am întâlnit atunci pentru prima dată și cred și ultima. De unde până unde ‘mare prietenie’?!

În al treilea rând, după cum bine știți unii dintre dumeavoastră, eu mă fotografiez cu oricine îmi cere și are bucurie să rămână cu o amintire a întâlnirii cu mine. N-am spus nimănui ‘lasă-mă în pace’. Și ce-i cu asta?! Ce să fac, să îi cer cazier judiciar lui Pomohaci înainte să accept să fac o fotografie cu el?! Să-l întreb înainte dacă este un mare om sau un dezaxat? Cât de ridicol poate fi?

Maestrul Radu Beligan, Ion Lucian, Dem Rădulescu și atâția alți colegi de ai mei, au plecat din lumea asta triști, decepționați. Refuzau să mai apară, să mai dea interviuri scârbiți de urâțenia lumii în care am ajuns să trăim. Eu am vrut să rămân, atât cât voi decide să mai apar, acel Florin Piersic pe care îl stie toată lumea. Se pare însă că vă străduiți cu toată puterea să nu se întâmple așa.

Sunteți ca niște hiene, disperați să răspândiți vești că sunt bolnav, eventual că sunt pe moarte. Sunteți în criză de subiecte de senzație?! Să vă fie rușine vă spun celor ce nu știți ce să mai speculați, să mă puneți la zid! Și asta de ce? Pentru că găsiți fraieri care să ‘pună botul’. Nu mai aveți nimic sfânt pe lume!

Concluzie: ‘Așa s-o făcut lumea de rea, că mă mir că se mai face ziuă’.

Celor care îmi transmiteți gândurile voastre bune, vă spun că vă port în inimă. Fiți buni unii cu alții, fiindca asta e tot ce ne-a mai rămas de făcut!”

Florin Piersic apare într-un filmuleț și câteva fotografii postate pe rețelele sociale alături de preotul caterisit Cristian Pomohaci. El a reacționat la comentariile despre aceste imagini printr-o postare pe Facebook.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.