Ce am căutat, ce mai căutăm noi în acest război pornit pe baza unui pretext fals?

7

Or fi reale aceste ciripituri de la „realDonaldTrump” care circulă pe net? Dacă da, războiul din Orientul Mijlociu, pentru care SUA ar fi cheltuit 8 mii de miliarde de dolari, conform lui Trump, a fost declanșat pentru un pretext fals. Trump spune că nu s-au găsit arme de distrugere în masă. Mai spune că mii de soldați americani au fost uciși sau grav răniți și milioane de persoane „de cealaltă parte” au murit. Degeaba.

Eu spun că, deși au existat teroriști în Afganistan, 16 ani de război fals cu Iraq și Afganistan au creat mai mulți teroriști, mai multă ură și mai multă suferință umană decât orice alt război. Până și Turcia, până nu demult un bastion al democrației laice în acea parte a lumii și un aliat de nădejde al SUA, a virat către extremism și ostilitate față de SUA. Țări distruse, istorie milenară nimicită, dușmani noi și neîmpăcați ai SUA și, implicit, ai aliaților lor. O „primăvară arabă” transformată într-o iarnă polară a terorismului și a obscurantismului religios. Un control total al serviciilor secrete, extins asupra tuturor cetățenilor în speranța descoperirii la timp a teroriștilor (rămași, totuși, suficient de camuflați și liberi pentru a arunca în aer obiective europene sau pentru a călca zeci de oameni cu autocamionul în plină piață publică), în locul drepturilor și libertăților de cetățean prezumat nevinovat. Un sistem economic brutal, de factura neo-feudală, care pune tot profitul și toate resursele Pământului în buzunarele și conturile câtorva și impune toate pierderile restului populației, pe care o sărăcește de toate resursele aceluiași Pământ. Cam astea au fost efectele așa-zisului war on terror.
Cu 8 trilioane de dolari, sărăcia și lipsa de educație a majorității populației globului, acum victimă a liderilor religioși extremiști, ar fi putut fi eradicate.

Cu costul contribuției militare la acest război fals a SUA și a celorlalți membri ai NATO ar fi putut fi oprită crima de nedescris asupra mediului, la care suntem martori muți și impasibili zi de zi, s-ar fi putut descoperi și face gratis toate medicamentele și tratamentele necesare însănătoșirii fizice și spirituale ale lumii, s-ar fi putut chiar începe colonizarea sistemului solar. Am fi putut avea, deja, o colonie pe Marte.
Lumea financiarizată contemporană, cu epicentrul in New York, unde se află și cele mai importante active ale miliardarului Trump, a preferat să îndatoreze statele lumii pentru acest gen de cheltuieli odioase, cu sume care depășesc de câteva ori valoarea tuturor resurselor Pământului.

În final, am să pun întrebarea pe care nu o pune niciun politician român și niciun influencer, de frica Fratelui cel Mare: ce am căutat, ce mai căutăm noi în acest război pornit pe baza unui pretext fals? Câți bani din taxele și impozitele plătite de noi și câți români mai trebuie să pierdem în acest război necesar îmbogățirii neo-feudalilor de pe Wall Street?

Autor: Gheorghe Piperea

Loading...
loading...

7 COMENTARII

  1. Păi, pentru ce România primește bani de atîția ani? Unde mai pui că nu este în stare să apere, așa că cerșește mila și își cîștigă ajutorul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.